Ingredients
- Un tall de tonyina rectangular
- Oli d'oliva
- Pebre blanc
- Sal Maldon
Per al guacamole:
- 1 alvocat
- 1 ceba
- 1 llimona
- 1 tomata madura
- Sal
Elaboració
Comencem fent el guacamole
- Trinxem les cebes i, si son molt picants, les podem deixar una estona amb sal i llimona.
- Escaldem la tomata, la pelem i la tallem a dauets petits. Ho barregem amb la ceba.
- Partim l'alvocat per la meitat, el buidem i en reservem el pinyol. L'aixafem (com si féssim un puré) i ho barregem amb la ceba i la tomata. Rectifiquem de sal. El reservem en un bol amb el pinyol de l'alvocat (així no es tornarà negre, tot i que és recomanable fer-lo just abans de menjar-lo).
Per fer el tataki:
- Posarem a escalfar a foc fort una paella amb unes gotes d'oli d'oliva. En el moment que comença a fumejar, hi posarem la tonyina (un xic empebrada prèviament). La cuinarem durant uns 15 segons per cada cara i la retirarem.
Pel muntatge del plat:
Fem un llit de guacamole, i al damunt hi posem un tall de tataki (tallarem la tonyina al moment per tal que no s'assequi). Finalment, salem la tonyina amb sal Maldon.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada