I aquí una de les receptes del grup guanyador, la Mari, l'Anna i en Tatus!, una variant de l'exitosa deconstrucció de pop a la gallega.
Ingredients
- Tentacles de pop cuit
- 3 o 4 patates grosses
- Crema de llet
- 1 o 2 grans d'all
- pebre vermell dolç i picant
- Oli d'oliva i sal
- Sal Maldon
Elaboració
- Pelem i tallem a trossos les patates.
- A continuació, les ofeguem en una cassola amb oli d'oliva. Seguidament, hi afegim aigua i sal i les deixem coure.
- Quan estiguin cuites, les triturem (hi podem afegir una mica de l'aigua de bullir-les) i hi afegim una mica de crema de llet per tal de lligar la crema de patata (ho triturem tot junt amb la batedora, mycook o thermomix...el que tingueu). Rectifiquem de sal i reservem.
- En un altre cassó (o paella petita= hi posem un dit d'oli d'oliva juntament amb l'all picat a foc mig. En el moment que comenci a agafar color, ho apartem del foc i hi posem una culleradeta de pebre vermell dolç i una mica de picant, barregem i ho deixem reposar.
- Quan ho tinguem tot a punt, tallarem el pop a rodanxes d'un centímetre aproximadament i muntarem unes mini-brotxetes. Les passarem per una paella amb una mica d'oli a foc fort, volta i volta, només que s'escalfi i que agafi una mica de color. Un cop fet, les salarem amb sal Maldon.
Per muntar el plat:
- En un vaset hi col·loquen una base de crema de patat i hi posem la brotxeta de pop. Finalment, salsem amb l'allada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada