dimarts, 11 de novembre del 2014

POP A LA PLANXA AMB CREMA DE PATATA I ALLADA

La foto del tiberi és de molt mala qualitat i no la puc posar, així que en poso una del que vaig fer l'altre dia pel dinar de fires. La presentació és diferent de com el vam presentar el dia del tiberi, que ho vam fer amb mini-brotxetes i gotets, aquesta és una versió en plat

I aquí una de les receptes del grup guanyador, la Mari, l'Anna i en Tatus!, una variant de l'exitosa deconstrucció de pop a la gallega. 


Ingredients
- Tentacles de pop cuit
- 3 o 4 patates grosses
- Crema de llet
- 1 o 2 grans d'all
- pebre vermell dolç i picant
- Oli d'oliva i sal 
- Sal Maldon

Elaboració
- Pelem i tallem a trossos les patates.
- A continuació, les ofeguem en una cassola amb oli d'oliva. Seguidament, hi afegim aigua i sal i les deixem coure.
- Quan estiguin cuites, les triturem (hi podem afegir una mica de l'aigua de bullir-les) i hi afegim una mica de crema de llet per tal de lligar la crema de patata (ho triturem tot junt amb la batedora, mycook o thermomix...el que tingueu). Rectifiquem de sal i reservem.
- En un altre cassó (o paella petita= hi posem un dit d'oli d'oliva juntament amb l'all picat a foc mig. En el moment que comenci a agafar color, ho apartem del foc i hi posem una culleradeta de pebre vermell dolç i una mica de picant, barregem i ho deixem reposar. 
- Quan ho tinguem tot a punt, tallarem el pop a rodanxes d'un centímetre aproximadament i muntarem unes mini-brotxetes. Les passarem per una paella amb una mica d'oli a foc fort, volta i volta, només que s'escalfi i que agafi una mica de color. Un cop fet, les salarem amb sal Maldon.

Per muntar el plat:
- En un vaset hi col·loquen una base de crema de patat i hi posem la brotxeta de pop. Finalment, salsem amb  l'allada.  






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada