dimecres, 12 de novembre del 2014

CORNET DE CREMA DE TRUITA DE PATATA, CARBASSÓ I CEBA

I heus aquí la recepta més difícil de fer, la més delicada, per l'elaboració del cornet, que no és tasca fàcil si no n'has fet prèviament.La recepta és extreta de Les receptes de St Hilari. En Quique i en Mateu van ser els que van haver de realitzar aquesta recepta, i cal dir que se'n van sortir la mar de bé!


Ingredients
- 6 ous
- Carbassó (uns 300 g aproximadament).
- Patates (uns 300 g aprox.)
- Ceba (uns 200g aprox.)
- Pasta filo
- Sal i pebre
- Iogurt natural
- Oli d'oliva

Elaboració
- Primerament, tallem a dauets les patates, la ceba i els carbassons.
- Posem una paella al foc amb oli. Un cop l'oli sigui calent, hi tirem la ceba, la deixem fer una mica i a continuació hi afegim les patates i el carbassó. Ho salpebrem. Un cop cuit, ho retirem del foc i ho escorrem bé per eliminar l'excés d'oli.
- Batem 5 ous i hi afegim la barreja de patata, carbassó o ceba. Ho remenem i ho rectifiquem de sal.
- D'altra banda, escalfem el forn a 180ºC. Tallem els fulls de pasta filo en quatre i en fem un cornet. Pintem les vores amb una mica d'oli perquè s'enganxin. Amb paper d'alumini, fem quatre cornets i els introduïm a dins de la pasta filo (així els cornets de filo mantindran la forma durant la cocció). Els posem al forn fins que comencin a daurar. Els reservem.
- En una paella al foc i unes gotes d'oli, hi avoquem la barreja d'ou amb la patata, el carbassó o la ceba. Comencem a fer una truita, remenant i movent la paella lleugerament fins que qualli la part de sota.
- Ho retirem del foc una mica abans del moment en què tombaríem la truita si es tractés d'una truita normal. Ho aboquem en un bol, hi incorporem l'ou que ens falta, dues cullerades de iogurt i un bon raig d'oli. Ho triturem bé fins que ens quedi amb una textura homogènia. Ho reservem.

Muntatge del cornet:
- En el moment de servir, omplir els cornet amb la crema de truita de patata, carbassó i ceba. Unes gotes d'oli i una punta de sal.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada