dilluns, 3 de novembre del 2014

BONÍTOL MARINAT AMB TÀRTAR DE TOMATA


Aquest és un dels dos plats que ens van fer en Joan i l'Àlex, a qui els va tocar treballar amb el bonítol i la tonyina. En aquest cas, es tracta d'un aperitiu a base de tomata i bonítol marinat amb salmorra, un plat que servit sobre una cullereta per exemple, ens resulta com un aperitiu ben bo, sa i original!

Ingredients
- Dos talls gruixuts de bonítol
- Una llimona
- 6-8 tomates
- Vinagre de xerès
- Oli d'oliva
- Pebre negre
- Sal

Elaboració
- Posem un litre d'aigua a bullir juntament amb 20 g de sal. Un cop l'aigua hagi bullit ho deixem refredar completament. Quan estigui fred, posem el bonítol en un recipient estret i ho cobrim amb la salmorra. Ho deixem a la neera vuit hores.
- Escorrem el peix, l'assequem i el posem en un recipient estret. En aquest recipient, hi posem el suc de les llimones colat barrejat amb 8 cullerades d'oli d'oliva aproximadament. Hi afegim una mica de pebre. Ho deixem macerar tot una mitja horeta. 
- Mentrestant, pelem i traiem les llavors de les tomates. Les piquem a daus i les amanim amb sal, oli i viangre de xerès.
- Quan ho tinguem tot llest, ho servim col·locant una base de tàrtar de tomata i a sobre un dau de bonítol marinat (en aquest cas sobre unes culleres, així ho servim com a aperitiu). Podem decorar amb allò que creiem oportú (cibulet, ceba, llavors de tomata...)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada