dimecres, 8 de desembre del 2010

FLAM DE RATAFIA

Quan vam anar a Sahorre, la Carme ens va deixar tastar el seu flam de ratafia. Ens va agradar tant que li vam demanar la recepta i l'hem fet per posar-lo al bloc, tot afegint-hi un toc personal exportat directament de la Catalunya Nord: les famoses tuiles que ens van ensenyar a fer a Clará i que tant ens agraden!

Ingredients (per a 6/8 persones):
- 500 ml de llet
- 6 cullerades soperes de sucre
- 5 ous
- 200 ml. de ratafia

Elaboració:
- Primer de tot fem el caramel tot desfent i daurant el sucre en un cassó: si fem servir un motlle de plum cake, necessitarem unes 4 cullerades de sucre. Aboquem el caramel al motlle.
- Escalfem la ratafia fins que es redueixi més o menys a la meitat.
- Al cassó on hem fet el caramel, hi posem uns 100 ml de llet i dues cullerades de sucre fins que estigui desfet (o sigui: poca estona, la llet no ha de bullir!).
- Batem els ous en un bol i hi afegim la resta de llet freda. Hi afegim la ratafia i la llet calenta amb el sucre.
- Ho remenem bé tot plegat.
- Ho posem al motlle (millor colar-ho).
- Col·loquem el motlle en una plata al bany maria i ho posem al forn a 200º durant gairebé una horeta.

- Per servir-ho, nosaltres ho vam acompanyar amb un parell de teules d'ametlla i amb una reducció de ratafia (tot posant ratafia en un cassó i deixant-la reduir fins que estigui a punt de caramel).

8 comentaris:

  1. Que bo!! m'encanta la ratafia i m'encanta el flam, així que aquesta combinació no me la penso perdre!!

    ResponElimina
  2. Hola Jordi,
    a nosaltres també ens encanta la ratafia i per això el vam fer. Si al final t'animes a fer-lo, ja ens diràs el què...segur que et quedarà boníssim, ja hem vist que ets un cuiner professional!
    Merci per la visita i fins aviat!

    ResponElimina
  3. Ei, bones Jordi!
    Merci, és una recepta bona, bonica i barata (i catalana!). Felicitats pel teu/s bloc/s! Quin viatget que vas fer! Quina enveja! Una abraçada, ens veiem als fogons.

    ResponElimina
  4. Ahir en vam tornar a menjar, m'encanta! el recomano amb un rajolinet de ratafia per sobre!

    ResponElimina
  5. m'agrada molt el detall de la teula...nosaltes el fem sense reduir la ratafia, a sacu!!

    ResponElimina
  6. Jeje... nosaltres a vegades tampoc la reduïm i queda prou bé, però el punt de caramel que té la reducció ens hi agrada. El detall de la teula, te'l recomanem! Merci per la visita, ens veiem als fogons!

    ResponElimina
  7. I merci a en Marc, que pel seu aniversari el va fer, quin artisa!!!

    ResponElimina
  8. El va fer en Marc???? caram, molt bé!!! Segur que li va quedar genial!

    ResponElimina