dissabte, 18 de desembre del 2010

BACALLÀ GRATINAT

Ara fa uns dies va venir a sopar un vell amic, en Marc, a qui em va fer molta il·lusió retrobar. Com que ell no menja carn, vaig escollir fer-li com a segon plat un dels peixos que més m'agrada: el bacallà. En aquesta ocasió, es tracta d'una recepta de la Nuri Lladó: bacallà gratinat.
L'endemà vaig repetir-lo amb en Xevi, perquè li encanta aquest plat... i sí, sembla que li va encantar.

Ingredients (per a 4 persones):
- 4 talls de llom de bacallà
- 600 g d'espinacs
- 1 ceba
- 2 o 3 cullerades de tomata natural triturada
- 1 ou
- Una mica de molla de pa
- Un parell de grans d'all
- 3 cullerades de nata semimuntada
- Sal, oli i vinagre

Elaboració:
- Primer de tot fem el sofregit: piquem la ceba i la posem a sofregir amb un xic d'oli. Un cop daurada hi afegim les cullerades de tomata i ho deixem coure força estona tot plegat.
- A banda, posem els espinacs a coure al vapor (o a bullir amb aigua i sal). De seguida que estiguin fets, els escorrem i els refredem.
- Posem oli en una cassola i hi col·loquem el bacallà amb la pell de cara al fons de la cassola. Ho posem a foc lent i quan comenci a fer bombolles el girem. El deixem coure uns minutets més i seguidament l'escorrem i el reservem.
- Fem una maionesa amb l'ou,  una mica de molla de pa xupada amb un puntet de vinagre, els grans d'all i l'oli. Un cop la maionesa estigui lligada hi afegim la nata semimuntada.
- Piquem bé els espinacs i els saltegem amb una mica d'oli. Els col·loquem en el fons d'una plata d'anar al forn i al damunt hi col·loquem el bacallà. A sobre de cada tros de bacallà hi posem una cullerada de sofregit i ho cobrim amb la maionesa (podem mantenir-ho així fins a l'hora de servir).
- Finalment, ho posem al forn a escalfar i quan estigui calent, ho gratinem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada