dissabte, 4 de desembre del 2010

SUSHI MAKU (O ERA MAKI SUSHI?)


Ja feia molt temps que ens havíem aficionat al sushi i teníem ganes de fer-ne. Per això quan vam veure el "sushi mealkit" vam trobar que seria fàcil fer-lo, i a part de ser fàcil, va ser boníssim. "Arigató".

Ingredients (per a 4 persones):
- 1/2 rodanxa de tonyina fresca
- 1/2 rodanxa de salmó fresc
- 6 gambes
- 4 barretes de surimi ("palets" de cranc)
- 1/2 alvocat
Sushi mealkit
El pack que vam comprar inclou:
- 250 g d'arròs
- 30 g de vinagre d'arrós per a sushi
- 20 g de soja (n'hi heu d'afegir, n'hi havia molt poca)
- 13 g de sushi nori (és el nom de l'alga que hi havia al pack)
- Wasabi

Elaboració:
- Tallem a tires d'un centímetre el salmó i la tonyina i pelem les gambes.
- Posem l'arròs en aigua bullint fins que quedi al punt (depenent de l'arròs variarà el temps de cocció. L'arròs que ve amb el pack, va en 2 bossetes i cal coure'l uns 15-20 minuts).
- Un cop bullit l'escorrem i el barregem amb el vinagre d'arròs i ho deixem a la nevera una estona.
- Posem la làmina d'alga de base sobre l'estoreta de bambú (inclosa al pack) i hi posem una capa d'arròs amb els dits humits ben escampat que no arribi als extrems (hi ha 4 làmines per tant un quart de l'arròs a cadascuna). Hi posem a cada làmina els peixos que ens vinguin de gust (gambes, tonyina, salmó... i fins i tot els podem combinar) i hi afegim una mica d'alvocat on ens vingui de gust (també s'hi pot posar cogombre, etc.).
- Amb ajuda de l'estoreta ho cargolem i així obtenim uns cilindres que tanquem pels voltants amb el dits humits. Repetim l'operació per les 4 làmines d'alga. Ho reservem a la nevera.
- A l'hora de servir tallem els cilindres a rodanxes (com es veu a la foto) i ho emplatem. En un platet a part posem salsa de soja i wasabi al gust (compte que és fort!).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada