dilluns, 2 de juliol del 2012

DINAR D'ANIVERSARI'12 (4): GASPATXO DE MADUIXA AMB GELAT DE RICOTTA, ALFÀBREGA I PEBRE ROSA

Aquest és un plat inspirat en algunes idees extretes d'altres blocs. Així, aquest bombó gelat de ricotta, alfàbrega i pebre rosa està extret del fantàstic bloc Fresa y Pimienta (del qual vaig treure força idees per aquest dinar), però el vaig voler combinar amb maduixa, aprofitant que n'era el temps. A la xarxa vaig buscar un gaspatxo de maduixes que hi pugués quedar bé, i el que més em va agradar va ser el que vaig treure del bloc Olles i Somriures. El resultat, un entrant fresquet i ben original!

Ingredients (per a 6 persones aproximadament):
Per al gastpatxo:
- 400 g de maduixes aproximadament
- Aigua mineral
- Sal
- Oli d'oliva
- Vinagre de sidra (o de poma o de cava)
Per al gelat:
- 250 g de formatge ricotta
- Unes fulles d'alfàbrega
- Pebre rosa
- Sal

Elaboració:
Per fer el gelat:
-Piquem les fulles d'alfàbrega i les barregem bé, juntament amb uns grans de pebre rosa i sal, amb el formatge. Ens podem ajudar amb una forquilla.
- Omplim uns motlles de silicona amb la barreja (millor que siguin semiesfèrics, però com podeu veure jo no en tenia i en vaig utilitzar uns altres. Cap problema! és qüestió d'estètica i prou!). Els deixem com a mínim 2 hores al congelador.

Pel gaspatxo de maduixes:
- Rentem les maduixes i les triturem amb la batedora. Hi anem afegint aigua perquè sigui més fàcil triturar-ho i per obtenir la textura desitjada (que no quedi massa espès!)
- Ho passem pel colador xinès.
- L'amanim al gust amb la sal, l'oli i el vinagre.
- Ho deixem refredar a la nevera per tal de servir-ho ben fresquet.

Preparació del plat:
- Una mica abans de servir, retirem els bombons gelats del congelador per tal que es vagin descongelant i agafin la textura desitjada (nosaltres no ho vam fer a temps i van quedar massa durs! així que tingueu-ho present!)
- Col·loquem un bombó gelat al fons d'un bol o d'un plat.
- Hi aboquem el gaspatxo de maduixa al voltant.
- Finalment ho decorem amb unes fulletes d'alfàbrega.



Podem servir el gaspatxo a la taula  com veieu a la foto.

2 comentaris:

  1. Ja se que fa poc que ens coneixem! blogerament parlant, je, je... però un dia m'hauràs de convidar a dinar, sembla un hotel de 5 estreles! fas uns plat sorprenents i divertits! es genial poder disfrutar de la companyia dels qui t'estimes a taula i sorprendre constantment amb nous plats com els teus! m'encanta la recepta!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies! la veritat és que tens raó amb això que és genial poder sorprendre als convidats, però no sempre arrisco tant com en aquest menú! Tenia la família a dinar, i a ells els puc fer servir de conillets d'índies dels plats nous! (de fet,n'estan encantats que així ho faci!jeje)

    Potser sí que haurem de fer un intercanvi culinari, perquè he vist que tens idees molt xules al teu bloc! ;-)

    ResponElimina