dijous, 5 de juliol del 2012

DINAR D'ANIVERSARI'12 (6): TRUFES DE FORMATGE CARRAT AMB ANXOVES I SÈSAM


A la cuina, com a tot arreu, s'han de tenir recursos. Això havia de ser aquest fantàstic fals maki sushi de formatge, però amb el formatge carrat que vaig utilitzar va ser impossible aconseguir que al tallar-ho no es destruís, així que després d'aquest problema tècnic, vaig convertir el plat en unes trufes de formatge carrat amb tomata i anxoves sobre un llit de tomata! ;-)

Ingredients
- Formatge de cabra o d'ovella (jo vaig utilitzar formatge Carrat, però millor utilitzar-ne un altre que tingui una textura més cremosa)
- Sèsam torrat
-  5 o 6 anxoves de l'Escala
- 5 tomates madures (de branca)
- Oli d'oliva
- Sal
Elaboració:
- Escaldem les tomates i en traiem la pell i les llavors.
- Agafem la polpa d'una o dues tomates i la tallem a tires petites. Ho reservem.
- Posem la polpa de les altres tomates en el got de la batedora amb un bon raig d'oli d'oliva i ho batem. Rectifiquem si cal d'oli i ho salem. Ho guardem a la nevera fins a l'hora de servir.

Muntatge del plat si ho volem fer en forma de maki sushi:
- Amb una forquilla desfem el formatge i l'estenem sobre paper de film. Al centre hi col·loquem les tires de tomata que tenim reservades i els filets d'anxova (fent una fila).
- Emboliquem el film fent una mena de rotllet (ens ha de quedar com un cilindre amb l'anxova i la tomata al centre). Ho reservem uns 30 minuts al congelador perquè agafi rigidesa.
- Ho traiem del congelador i en traiem el film, ho deixem reposar uns 5 minuts. Ho arrebossem amb el sèsam torrat i ja ho podem tallar a rodanxes.

Muntatge del plat en forma de trufes:
- Desfem el formatge amb una forquilla. N'agafem una petita quantitat i l'estenem a la mà. Al centre hi col·loquem la tomata i l'anxova tallat tots a quadrets. Amb la mà donem forma de boleta.
- Ho deixem reposar una estoneta (15-20 minuts) al congelador perquè agafi consistència.
- Ho traiem del congelador, ho deixem reposar 5 minuts. Arrebossem cada trufa amb el sèsam.
- Per servir el plat posem una base de la tomata que hem batut fent un llit de tomata i al damunt hi col·loquem les trufes.

1 comentari:

  1. Mmm, quina pinta!
    Enhorabona pel blog, es molt interessant. Una abraçada

    ResponElimina