dimecres, 25 d’abril del 2012

"SALMOREJO" DE CONILL

Al restaurant Aromas Yaiza de Playa Blanca (Lanzarote) vam menjar el millor conill que hem tastat mai. No ha quedat tan bo com aquell, però aquí teniu una versió d'aquest plat canari (hem tret la recepta del llibre Cuinetes d'en Fermí Puig). L'hem acompanyat d'un Somontano Reserva de la Bodega Sers, una bodega que en Xevi us recomana visitar: és petita, acollidora i el tracte excel·lent, com els seus vins.


Ingredients (per a 4 persones):
- 1 conill (amb el fetge). Demanarem que ens el tallin a trossos, separant les cuixes i les espatlles.
- 1 brot d'orenga
- 1 brot de farigola
- 4 o 5 fulles de llorer
- 1 cullerada sopera de comí en pols
- 3 cullerades soperes de pebre vermell dolç
- 6 grans d'all
- 1 ceba
- 300 ml de vi blanc sec
- 250 ml de vinagre de vi (pel nostre gust amb la meitat ja en faríem prou, així ho farem el pròxim cop)
- 400 ml d'oli d'oliva
- 6 avellanes torrades
- 1 llesca de pa
- 1 litre d'aigua

Per a les papas arrugadas:
- 4 patates petitones
- Sal grossa
- Aigua
- Un tros de llimona

Elaboració
- En una safata, posem el vi blanc, el vinagre, la meitat de l'oli, les herbes i el pebre vermell.
- En un morter (amb la picadora), piquem els alls amb el comí i el deixatem amb una mica d'oli. Pintem el conill amb aquesta barreja.
- A continuació, introduïm el conill a la safata, en el líquid de la maceració. El deixem tota la nit a la nevera.
- L'endemà, escorrem el conill (reservem el líquid de maceració), el salpebrem i l'enrossim en una paella a foc més aviat fort.
- El col·loquem en una cassola amb el líquid de la maceració i hi afegim un litre d'aigua. Tapem la cassola i el deixem coure a foc mig una mica més d'una hora.
- Traiem els talls de conill de la cassola i passem tot el líquid per un colador xinès. Ho tornem a posar a la cassola amb el conill.
- Finalment, en una paella amb una mica d'oli hi fregim el pa i el fetge del conill. Fem una picada amb el fetge, el pa fregit i les avellanes torrades. Hi afegim una mica del brou de la cocció i ho aboquem a la cassola.
- Deixem que faci xup-xup 5 minutets perquè lligui la salsa i ja ho podem servir.

Acompanyament (papas arrugadas):
- Posem a coure les patates en un cassó amb aigua (que no les cobreixi del tot), sal grossa (de sal n'hem de posar una quart part del pes que fan les patates) i un trosset de llimona (si veiem que l'aigua fa espuma, l'anem traient)
- Quan les patates estiguin cuites (ho sabem quan les punxem i són toves) retirem l'aigua i les deixem coure una mica més amb la pròpia sal (així s'acaben d'arrugar). 
- Les partim per la meitat, i les posem al plat per acompanyar el conill.

1 comentari: