dissabte, 15 d’octubre del 2011

Xè TIBERI DE "VERANU" (6): CIGRONS AMB BOTIFARRA NEGRA AL PEDRO XIMÈNEZ

Una nova versió d'aquell bacallà de quaresma que vam aprendre a un Compro i cuino del Mercat del Lleó. Aquesta vegada hem substituit el bacallà i el cruixent de clares per botifarra negra. Una opció més senzilla però boníssima!






Ingredients (12 gotets) 
Per al puré de cigrons:
- 200 g de cigrons cuits
- 75 g del suc de coure els cigrons
- Oli d’oliva verge
- 10 g de mantega
- Sal
Per al muntatge del plat:
- Botifarra negra
- Pedro Ximénez
- Ous de guatlla
- Sèsam torrat (opcional)

Elaboració:
- Posem els cigrons i l’aigua de la seva cocció en un cassó, ho escalfem i ho passem per la batedora. Lliguem el puré amb la mantega i l’oli d’oliva verge. Si cal rectifiquem de sal (si tenim thermomix: fem el puré posant els cigrons i l’aigua de la seva cocció a 80ºC durant 5 minuts, ens quedarà una textura perfecta).
- Embolcallem cada ou (sense clova!) amb paper film i una mica d’oli i els coem al bany maria a uns 70-80ºC (uns 10 segons).
- Tallem unes làmines ben fines de botifarra negra, les posem sobre una plata coberta amb paper de forn, ho cobrim amb un altre paper i les posem al forn fins que ens quedin cruixents.
- Per al muntatge del plat: posem una base de puré de cigrons, al damunt hi col·loquem l’ou i al costat una xip de botifarra. Finalment, injectem una mica de Pedro Ximénez a dins el rovell de l’ou (si volem ho podem decorar amb unes llavors de sèsam torrat).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada