dissabte, 23 de febrer del 2013

COCA DE RATAFIA

La proposta d'avui és una coca de ratafia boníssima. La fa sempre la Graci, i li surt espectacular, així que li vaig demanar la recepta per poder-li copiar! Finalment la vaig fer l'altre dia per portar-la a una calçotada i la veritat és que va agradar molt.  No vaig tenir temps de fer-li la foto sencera...de moment us deixo aquesta, però la repetiré aviat a veure si la puc fotografiar abans que se la cruspeixin!


Ingredients
- 3 ous
- 300 g de sucre
- La pell d'una llimona
- 125 g d'oli de gira-sol
- 225 g de ratafia
- 250 g de llet
- 400 g de farina
- Un sobre de llevat en pols (Royal)

Preparació
- Barregem el sucre amb la pell de llimona.
- Ho posem a foc suau i hi afegim els ous uns 3 minutets, ho anem remenant.
- Ho traiem del foc i ho seguim remenant una mica més.
- Hi afegim l'oli, la ratafia i la llet i ho barregem.
- Hi afegim la farina i el llevat. Ho remenem bé fins que la pasta ens quedi ben homogènia.
- Finalment ho posem en un motlle prèviament untat amb mantega, hi posem sucre per sobre, una mica de canyella i ho decorem amb pinyons o nous. 
- Ho enfornem a 180º uns 40 minuts (la recepta original posa uns 25-30 minuts, però en el meu forn vaig necessitar ben bé 3/4 d'hora per coure-la. Com que cada forn és un món, aneu-la controlant fins que al punxar-la amb un punxó aquest surti net!)
- Un cop estigui freda ja la podem desemmotllar i gaudir-ne amb una copeta de ratafia!

2 comentaris:

  1. Té un aspecte melós que sembla deliciosa. Això de coure una part dels ingredients prèviament al foc m'ha semblat molt curiós.

    ResponElimina
  2. Es molt curiosa la manera de barrejar els ingredients! He seguit la recepta al peu de la lletre pero amb 3 modificacions: oli d'oliva, llet de soja i només 170 grams de sucre. El resultat ha sigut molt bo!! Carme

    ResponElimina