dimecres, 27 de març del 2013

TATAKI DE TONYINA AMB MANGO


El tataki de tonyina és un d'aquells plats que m'agraden molt i que fins ara mai havia fet. La veritat és que no sé perquè, ja que es tracta d'un plat senzill i ràpid. Darrerament n'he fet algun cop de diferents maneres; avui us el presento acompanyat amb una vinagreta de mango i com a guarnició el seu arròs amb mango i llagostins. Un plat ideal ara que la primavera ja és aquí! Espero que el gaudiu!

Ingredients (per a dues persones)

Per a la tonyina:
- 2 talls de llom de tonyina (millor que siguin gruixuts, uns 4-5 cm)
- Salsa de soja
- Gingebre
- Sèsam torrat

Per a la vinagreta de mango:
- 1/2 mango ben madur
- Oli d'oliva
- Sal, pebre
- Unes gotes de suc de llimona
- Una cullereta de vinagre d'arròs (si no en teniu en podeu prescindir o substituir-lo per unes gotetes de vinagre de poma, que també hi queda bé).

Per a l'arròs amb mango i llagostins:
- Dues tassetes d'arròs THAI
- Salsa de soja
- 1/2 mango ben madur
- Uns quants llagostins pelats
- Sal

Elaboració

- Primer de tot posem a macerar la tonyina. Per fer-ho la cobrim amb salsa de soja i una miqueta de gingebre ratllat.
- Mentrestant posem a bullir en aigua i sal l'arròs seguint les instruccions de cocció del paquet.
- En una paella amb un rajolí d'oli, posem 1/2 mango tallat a dauets i el saltegem un moment. A continuació hi posem els llagostins i ho saltegem tot junt un moment. Ho reservem.
- Per altra banda fem la salsa de mango. Triturem l'altre 1/2 mango, i ho passem per la batedora juntament amb els altres ingredients (l'oli, la sal i el pebre, una mica de suc de llimona i unes gotes de vinagre). Quan ho tingueu al gust, si voleu ho podeu passar pel colador xinès per tal que ens quedi una salsa més fina. 
- Per finalitzar el plat, escorrem l'arròs i el saltegem a la paella on hi teníem el mango i els llagostins. Hi afegim una mica de salsa de soja de la que teníem macerant la tonyina i ho barregem tot junt.
- Fem la tonyina a la planxa marcant-la de totes bandes. De dins ha de quedar crueta, per tant es tracta de només marcar-la. La retirem de la planxa i la tallem a talls.
- Per muntar el plat: posem una mica de salsa de mango a la base del plat. Hi col·loquem la tonyina al damunt amb una mica de sèsam per sobre i ho acompanyem amb l'arròs al costat (podem fer servir un motlle per tal que ens quedi més vistós).  Ja ho tenim llest per menjar!

4 comentaris:

  1. Hola Anna.
    Sembla molt interessant el teu blog jo tinc un altre que parla de la cuina que es fa als mercats...
    http://lacuinadelsmercats.blogspot.com.es/

    si vols seguir-lo

    Toni Muntané

    ResponElimina
  2. Hola amics,

    El vostre blog és un autèntic pou de receptes d'aquelles que et fan la boca aigua! M'ha agradat tant que li he passat a la meva tieta, una especialista d'aquestes petites receptes sorprenents.

    Us animo a què visiteu el nostre blog, encara que nosaltres més que de cuinar som de jalar!

    Una abraçada,

    Robert de The Rossinis

    ResponElimina
  3. Bones,
    m'encanta que t'hagi agradat el bloc! Si la teva tieta s'anima i fa alguna recepta de les que proposem, ja ens direu què tal ha quedat!
    He estat mirant el vostre blog i la veritat és que està molt bé...Jo també sóc de jalar, així que, malgrat no acostumi massa a anar a Barcelona de tiberi, segur que us xafardejo per tal de descobrir "puestos" interessants!

    Salut i fins ben aviat!

    ResponElimina