Encara ens quedava un trosset de carbassa que ens va donar en Sidru així que aquest cop la vam utilitzar per fer un plat de pasta amb carbassa i ceps (que per cert també ens ha regalat en Sidru!).
Ingredients (per a dues persones):
- Aproximadament 200 g de pasta (nosaltres en aquell moment només teníem espirals de colors, si podeu fer-ho amb alguna pasta italiana de qualitat, molt millor).
- Un trosset de carbassa (aproximadament 400 g)
- 1 ceba
- 1 grapat de ceps secs
- Oli, sal, barreja de 5 pebres i un pessic de canyella (opcional)
- Parmesà ratllat
Elaboració
- D'una banda hidratem els ceps (una mitja horeta).
- Piquem la ceba ben petita i la sosfregim a foc suau en una cassola.
- A continuació, hi afegim la carbassa també picada. Ho deixem fer tot junt a foc lent (que es vagi confitant poc a poc, ha de quedar com una mena de melmelada).
- Salpebrem i si volem hi afegim un pessic (només una punta) de canyella.
- Mentre es vagi coent tot això, bullim la pasta al dente.
- Quan la carbassa estigui llesta, hi afegim els ceps tallats a trossos petits i ho deixem sofregir tot junt una estona més.
- Finalment hi afegim la pasta i una mica de parmesà ratllat. Ja està llest per servir!!!
La melmelada de ceba i carbassa, amb el toc de ceps és un combinació molt bona i d'una textura original! abrigueu-vos bé! Carme
ResponEliminaNena!!
ResponEliminaja he recuperat el teu comentari!ji ji ji! Vas fer aquest plat? amb una pasta ben xula encara deu quedar molt millor!
Un petonàs!