dijous, 2 de febrer del 2012

PASTA AMB CARBASSA I CEPS

Encara ens quedava un trosset de carbassa que ens va donar en Sidru així que aquest cop la vam utilitzar per fer un plat de pasta amb carbassa i ceps (que per cert també ens ha regalat en Sidru!).


Ingredients (per a dues persones):
- Aproximadament 200 g de pasta (nosaltres en aquell moment només teníem espirals de colors, si podeu fer-ho amb alguna pasta italiana de qualitat, molt millor).
- Un trosset de carbassa (aproximadament 400 g)
- 1 ceba
- 1 grapat de ceps secs
- Oli, sal, barreja de 5 pebres i un pessic de canyella (opcional)
- Parmesà ratllat

Elaboració
- D'una banda hidratem els ceps (una mitja horeta).
- Piquem la ceba ben petita i la sosfregim a foc suau en una cassola.
- A continuació, hi afegim la carbassa també picada. Ho deixem fer tot junt a foc lent (que es vagi confitant poc a poc, ha de quedar com una mena de melmelada).
- Salpebrem i si volem hi afegim un pessic (només una punta) de canyella.
- Mentre es vagi coent tot això, bullim la pasta al dente.
- Quan la carbassa estigui llesta, hi afegim els ceps tallats a trossos petits i ho deixem sofregir tot junt una estona més.
- Finalment hi afegim la pasta i una mica de parmesà ratllat. Ja està llest per servir!!!


2 comentaris:

  1. La melmelada de ceba i carbassa, amb el toc de ceps és un combinació molt bona i d'una textura original! abrigueu-vos bé! Carme

    ResponElimina
  2. Nena!!
    ja he recuperat el teu comentari!ji ji ji! Vas fer aquest plat? amb una pasta ben xula encara deu quedar molt millor!
    Un petonàs!

    ResponElimina