No havíem fet mai galta de vedella, però com que ens sembla una carn molt melosa ens vam animar a fer-ne. Vam al·lucinar no només amb la textura perquè es desfeia a la boca sinó també amb la recepta, la salsa va quedar boníssima!
Ingredients (per a 2 persones):
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 2 alls
- 1 fulla de llorer
- 40 cl. de vi negre
- 2 galtes de vedella desossades i netes
- 1 l. de brou de vedella
- Oli d'oliva, sal i pebre
Elaboració:
- Polim bé les galtes. Les salpebrem i les rossegem en una cassola amb oli d'oliva (uns 8 minuts, fins que quedin daurades).
- Piquem la ceba, el porro, la pastanaga i els alls i ho posem a sofregir amb oli d'oliva juntament amb una fulla de llorer.
- Quan les verdures estiguin ofegades, hi afegim les galtes de vedella i ho deixem coure un momentet.
- Seguidament hi posem el vi negre i ho deixem reduir més o menys fins a la meitat.
- Hi afegim brou de carn que ho cobreixi i ho deixem coure a foc mig fins que les galtes siguin ben cuites, ben meloses (unes 3 hores). Si es redueix molt el líquid hi podem afegir aigua o brou.
- Quan ja estiguin cuites, passem la salsa per la batedora i seguidament pel colador xinès.
- Posem la salsa ja colada en una olla i hi afegim les galtes. Ho podem tenir així fins al moment de menjar; només caldrà escalfar-ho.
- Per acompanyar la galta nosaltres hi varem posar un parmentier de patata i uns pinetells saltejats, però també hi pot quedar bé un pastisset de patata, unes mini-verdures al dente, uns espàrrecs...
Creieu que podría quedar igual de bé amb galtes de porc?
ResponEliminaDoncs oi tant que sí!segurament quedaran boníssimes!
ResponEliminaDe totes maneres et recomano que si pots ho provis de fer amb les de vedella...la textura és encara millor que la de les galtes de porc!
Fins aviat!Gràcies per la visita!
Ooooooooooooh m'ha semblat sentir galtes de porc? Mmmmmmmmmmmmm... m'encanten! Jo de vedella no n'havia fet mai i he de dir que les de l'Anna (les que va cuinar vull dir ;), eren impressionants! Les de porc les havia fet amb ceba, tomàquet i all i deixant-les reduir amb vi o cava i quedaven boníssimes! I molt meloses també... ja diràs com va si ho proves! Una abraçada i merci pel comentari!
ResponEliminaDoncs potser si que ho provaré amb les de porc a veure si queda bó. I desprès amb les de vedella, és clar.
ResponEliminaGràcies per les receptes!
Esther
Confirmo l'èxit total de la recepta feta amb galtes porc. Una delícia. I el rissoto de carbassa i botifarra negra també és boníssim. Gràcies de nou!!!
ResponEliminaEsther
Hola de nou Esther,
ResponEliminam'alegra saber que les galtes van ser un èxit! El mateix et dic pel que fa al risotto! Una coseta, si t'agraden els risottos t'aconsello fermament el risotto d'ànec que també tenim penjat (http://plaersdeboca.blogspot.com/2010/11/dinar-de-fires-2010-2-risotto-danec.html). Tothom qui l'ha fet està d'acord amb mi que és espectacular! (i molt fàcil de fer!).
Merci per la visita i sobretot pels teus comentaris!
Fins aviat!
BON DIA!! EN PRIMER LLOC, GRACIES PER AQUESTA RECEPTA!! DESITJAVA UNA RECEPTA DE GALTA DE VEDELLA I AQUESTA HA SORTIT GENIAL! ES FACIL I EL RESULTAT EXELENT!
ResponEliminaEN SEGON LLOC ENHORABONA PER AQUEST BLOG! S'AGRAEIX MOLTISSIM TOT EL QUE HI HA , RECEPTES , LLOCS PER PAIR , EXC... DE NOU GRACIES!!
Hola Anna,
ResponEliminaaquesta recepta està boníssima, en el sopar que ens vas fer va quedar molt melosa. Moltes felicitats, ets una gran cuinera!
Gràcies Cati! I sobretot moltes gràcies per fer comentaris al bloc, ets la única que podràs repetir! je je je
ResponEliminaUna abraçada!
Hola, dit i fet!
ResponEliminaVaig veure la foto i em vaig decidir a preparar les galtes, han sortit boníssimes!!
Hola!
ResponEliminaés un plat que mai falla! Vol paciència però ja està, i el resultat sempre que les he fet ha entusiasmat!
Gràcies per la visita i el comentari!
Jo soc un gran consumidor de galtes de porc i de vedella,la veritat es que sempre que he cuinat galtes els convidats es queden bocabadats
ResponEliminaCompletament d'acord! L'altre dia les va fer ma mare i també diu que tothom en va quedar encantat!
ResponEliminaGràcies per la visita!