dijous, 9 de febrer del 2012

MILFULLS DE BACALLÀ

Una recepta que ja fa temps vaig treure de la revista CUINA (número 12). Un clàssic que no falla mai!

Ingredients (per a dues persones):
- 100-150g de morro de bacallà dessalat
- 200 g de patates tallades a rodelles primes
- Aproximadament 175 g de ceba tallada a tires
- 150 g de tomates madures, pelades i sense llavors, tallades a tires.
Per a la salsa:
- 1 gra d'all
- 100 g de ceba picada fina
- Unes cullerades de tomata natural triturada
- 1 copa de vi blanc
- Una mica de l'aigua de coure el bacallà
- Oli d'oliva, sal i pebre.

Elaboració:
- Posem el bacallà amb aigua sense que arribi a bullir. Quan estigui fet (que no quedi massa cuit, ha de ser tendre) l'escorrem i el desfullem. El reservem i guardem l'aigua on l'hem cuit per fer la salsa.

Per fer la salsa: 
- Posem a sofregir l'all i la ceba picada. Quan estigui rosset, hi afegim la tomata triturada i ho deixem coure lentament tot junt.
- Quan ho tinguem al punt (ha de quedar com una melmelada) hi afegim el vi i ho deixem reduir. Després, hi afegim l'aigua on hem cuit el bacallà i ho deixem coure tot junt uns 10 minuts.
- Rectifiquem de sal i pebre i ho triturem. Ho passem pel colador xinès i ho reservem.

Per altra banda caldrà que fem els milfulls d'hortalisses.
- Posem la ceba i la tomata a estofar amb una mica d'oli d'oliva fins que estigui cuit.
- Pelem les patates i les tallem a rodelles primes. Les fregim amb oli d'oliva fins que estiguin toves. Quan les traiem de la paella, les posem a escórrer sobre un paper absorbent.
-
Quan ho tenim tot cuit, només ens queda muntar els milfulls (un per persona) en un plata per anar al forn (untada amb una mica d'oli). 
- Posem una capa de patates, a sobre una capa de la ceba i la tomata, al damunt una de bacallà i tornem a començar amb una de patata.  Ho acabem amb una capa de patata a dalt de tot. Ho cobrim amb una mica de salsa i ja ho podem enfornar (uns 10 minuts a 200 ºC).
- Per emplatar, posem una mica de salsa calenta en un plat, i al damunt hi posem el milfulls. Ja ho tenim llest per servir! Que vagi de gust!




2 comentaris:

  1. Mmmm... Ara mateix en soparia. Quina mengera que fa això, mare meva!

    ResponElimina
  2. Te'l recomano moltíssim!!! Em torna boig el bacallà, mira't també si t'agrada molt el bacallà de quaresma o el bacallà gratinat, jo ho he tastat tot i teeeeeeeeeeeeeeeeela...! Una abraçada, em declaro boig per la cuina també!

    ResponElimina