Ingredients (per a dues persones):
- 100-150g de morro de bacallà dessalat
- 200 g de patates tallades a rodelles primes
- Aproximadament 175 g de ceba tallada a tires
- 150 g de tomates madures, pelades i sense llavors, tallades a tires.
Per a la salsa:
- 1 gra d'all- 100 g de ceba picada fina
- Unes cullerades de tomata natural triturada
- 1 copa de vi blanc
- Una mica de l'aigua de coure el bacallà
- Oli d'oliva, sal i pebre.
Elaboració:
- Posem el bacallà amb aigua sense que arribi a bullir. Quan estigui fet (que no quedi massa cuit, ha de ser tendre) l'escorrem i el desfullem. El reservem i guardem l'aigua on l'hem cuit per fer la salsa.
Per fer la salsa:
- Posem a sofregir l'all i la ceba picada. Quan estigui rosset, hi afegim la tomata triturada i ho deixem coure lentament tot junt.
- Quan ho tinguem al punt (ha de quedar com una melmelada) hi afegim el vi i ho deixem reduir. Després, hi afegim l'aigua on hem cuit el bacallà i ho deixem coure tot junt uns 10 minuts.
- Rectifiquem de sal i pebre i ho triturem. Ho passem pel colador xinès i ho reservem.
Per altra banda caldrà que fem els milfulls d'hortalisses.
- Posem la ceba i la tomata a estofar amb una mica d'oli d'oliva fins que estigui cuit.
- Pelem les patates i les tallem a rodelles primes. Les fregim amb oli d'oliva fins que estiguin toves. Quan les traiem de la paella, les posem a escórrer sobre un paper absorbent.
-
Quan ho tenim tot cuit, només ens queda muntar els milfulls (un per persona) en un plata per anar al forn (untada amb una mica d'oli).
- Posem una capa de patates, a sobre una capa de la ceba i la tomata, al damunt una de bacallà i tornem a començar amb una de patata. Ho acabem amb una capa de patata a dalt de tot. Ho cobrim amb una mica de salsa i ja ho podem enfornar (uns 10 minuts a 200 ºC).
- Per emplatar, posem una mica de salsa calenta en un plat, i al damunt hi posem el milfulls. Ja ho tenim llest per servir! Que vagi de gust!
Mmmm... Ara mateix en soparia. Quina mengera que fa això, mare meva!
ResponEliminaTe'l recomano moltíssim!!! Em torna boig el bacallà, mira't també si t'agrada molt el bacallà de quaresma o el bacallà gratinat, jo ho he tastat tot i teeeeeeeeeeeeeeeeela...! Una abraçada, em declaro boig per la cuina també!
ResponElimina