Ingredients (per a dues persones):
- 180 g d'arròs bomba (o carnaroli o arbori)
- Carbassa (aproximadament 100 g)
- 1 tros de botifarra negra
- 1 ceba
- Parmesà ratllat
- Oli d'oliva, sal i pebre
- Brou vegetal (o aigua)
Elaboració:
- Sofregim la ceba picada ben fina en una cassola amb oli d'oliva.
- Quan ja estigui mig cuita hi afegim la carbassa tallada a dauets i ho deixem que es vagi fent tot junt.
- Quan estigui cuita, hi afegim la botifarra negra tallada a dauets.
- A continuació hi posem l'arròs i ho remenem bé. Ho cobrim amb el brou vegetal calent i ho anem remenant (amb el foc alt). A mesura que l'arròs vagi absorbint l'aigua hi anem afegint cullerots de brou. Seguim així durant 18 minuts. Salpebrem (compte amb la sal, al final hi posarem el parmesà i ja és prou salat!).
- Quan estigui llest, ho retirem del foc i hi afegim el parmesà. Ho barregem per lligar-ho bé i ja ho tenim a punt per menjar!
- 1 tros de botifarra negra
- 1 ceba
- Parmesà ratllat
- Oli d'oliva, sal i pebre
- Brou vegetal (o aigua)
Elaboració:
- Sofregim la ceba picada ben fina en una cassola amb oli d'oliva.
- Quan ja estigui mig cuita hi afegim la carbassa tallada a dauets i ho deixem que es vagi fent tot junt.
- Quan estigui cuita, hi afegim la botifarra negra tallada a dauets.
- A continuació hi posem l'arròs i ho remenem bé. Ho cobrim amb el brou vegetal calent i ho anem remenant (amb el foc alt). A mesura que l'arròs vagi absorbint l'aigua hi anem afegint cullerots de brou. Seguim així durant 18 minuts. Salpebrem (compte amb la sal, al final hi posarem el parmesà i ja és prou salat!).
- Quan estigui llest, ho retirem del foc i hi afegim el parmesà. Ho barregem per lligar-ho bé i ja ho tenim a punt per menjar!
molt bona idea de fer un risotto amb carbassa! Jo vaig fer una versió amb els trossos de carbassa i botifarra un xic més grans, i amb una mica de comí mòlt i va sortir perfecte! el gran secret és el brou! Carme
ResponEliminaHola Carme!
ResponEliminasí, està bé utilitzar la carbassa en altres plats que no sigui la típica, però boníssima, crema.
Molt interessant això del comí, li deu donar un toc especial. Ho provaré de posar-n'hi algun dia a veure què tal!
Moltes gràcies pel comentari!;-)
Fins aviat!!!
Eps, si t'agraden els risottos prova el d'ànec, només et diré que porta ceps, foie i pernil d'ànec... mmmm... és una de les meves receptes preferides per boníssima, fàcil i efectiva, tota una delicatessen!
ResponEliminahttp://plaersdeboca.blogspot.com/2010/11/dinar-de-fires-2010-2-risotto-danec.html
Avui he fet aquesta recepta. Ha quedat força bo per no ser gaire cuinera... Molt bona combinació la carbassa amb la botifarra. Deu ni do quan de remenar... però val la pena.
ResponEliminaFelicitats pel blog!!