La família d'en Xevi són uns mestres boletaires, així que ara que tenim bolets a casa vam decidir fer una amanida de temporada amb uns quants pinetells i llenegues (o mocoses). Ens va agradar molt la combinació que vam fer servir!
Ingredients (per a dues persones):
- 1 bossa de brots tendres (espinacs, rúcula, etc.)
- 2 làmines de pernil salat
- 1 grapadet de pinyons
- 1/2 magrana
- Bolets (del tipus que tingueu)
- 1/2 poma
- Per a la vinagreta: oli d'oliva, vinagre de mòdena, una mica de pebre i un punt de sal.
Elaboració:
- Fem un cruixent de pernil. Per fer-lo, posem les làmines de pernil entre dos papers d'anar al forn (o entre dues safates). Al damunt hi posem una plata o un pes que serveixi per premsar-lo. Ho deixem uns 15 minuts a temperatura alta (uns 200-250º). Quan estigui fet, agafem una làmina i la piquem amb la picadora per tal d'obtenir pols de pernil. L'altra llesca la podem trossejar a tallets més grossos.
- Saltem els bolets amb oli d'oliva. Els salem.
- Col·loquem una base de brots tendres al plat. Hi posem pel damunt la magrana, la pols de pernil i el trossets de cruixent, els pinyons, unes làmines de poma i els bolets.
- Amanim amb la vinagreta (no hi poseu gaire sal que la pols de pernil ja ens dóna un punt prou salat).
Ens vendran bé propostes com aquesta, per desembafar després de tant de dinar i sopar de festes.
ResponEliminaLa veritat és que sí que van bé aquestes receptes per desengreixar una mica!
ResponEliminaHem estat xafardejant el vostre bloc i ens sembla molt interessant,us hem enllaçat a "puestos" on ens agrada navegar. Per cert, genials les fotos!
Merci per la visita i fins aviat!