Desitjo que us agradin les noves propostes!
Per començar, unes postres ben senzilles, lleugeretes i boníssimes, ideals per després d'àpats copiosos: panacotta de recuit i coulis de fruits vermells, una recepta extreta i adaptada del quadern de receptes del Fòrum gastronòmic Girona'09 (recepta de Jose Avillez).
Ingredients (per a 4 persones)
Per a la panacotta:
-115 g de recuit (si pot ser, feu servir recuit de drap que és més bo).
- 30 g de nata
- 55 g de llet
- 3 g de sucre
- Sifó i dues càrregues de gas
Per al coulis de fruits vermells:
- Aproximadament 250 g de fruits vermells (els que trobeu al mercat, jo vaig fer servir móres, gerds i groselles).
- Aproximadament 60 g de sucre
- Aigua
Elaboració
Per fer la panacotta:
- Barregem tots els ingredients i els triturem amb la batedora fins aconseguir una textura alveolada.
- Colem la barreja i la introduïm en el sifó amb dues carregues de gas.
- Ho reservem a la nevera.
Per fer el coulis:
- Reservem algun fruit vermell per a la decoració final.
- Posem la resta de fruits vermells i el sucre (i si cal una mica d'aigua) en un cassó i ho portem a ebullició.
- Ho deixem refredar, ho triturem i ho passem pel colador xinès.
- Ho reservem fins al moment de servir.
Pel muntatge del plat:
- Omplim unes copes amb l'escuma de panacotta. A sobre hi posem una mica de coulis, i ho acabem decorant-ho amb algun fruit vermell per sobre.
Fa un temps et vaig descobrir i realment m´agrada que tornis amb noves idees!!!!!!!!!
ResponEliminaMoltes gràcies! a veure si les noves idees van agradant i això ajuda a tornar a agafar el ritme!
ResponEliminaGràcies per la visita lector/a, cuiner/a, espero veure't de nou!
Salut!
Molt bona proposta, i lleugera com dius, per desembafar. Me l'apunt.
ResponElimina