divendres, 11 de novembre del 2011

DINAR DE FIRES 2011 (5): TÀRTAR DE SALMÓ AMB PRUNES

Una recepta inspirada en un plat que vam tastar al Restaurant Mare Terra de Girona (han obert fa poc, és ecològic i realment ho fan amb molt de "carinyu", com diu la cuinera ;). Us el recomanem!

Ingredients (per un tàrtar):
- 150 g de salmó
- 2 o 3 prunes seques
- Tabasco
- Sal i pebre
- Mostassa a l'antiga
- Un rovell d'ou
- Oli d'oliva
- Vinagre balsàmic
- Torradetes
- Per a la decoració: ous de salmó salvatge i brots d'alfals

Elaboració:
- Amb un bon ganivet, piquem finament (a dauets petits) el salmó (potser caldrà que primer retirem algunes espines que té. Són grosses per tant no hi ha problema, amb unes pinces surten de seguida).
- Salpebrem al gust.
- Hi afegim les prunes tallades a dauets (de la mateixa mida del salmó). També hi podem posar uns ous de salmó.
- Fem una vinagreta amb l'oli, el vinagre i la mostassa i ho amanim.
- Hi afegim unes gotetes de tabasco i el rovell d'ou. Barregem bé i si cal rectifiquem.
- Acompanyem el tàrtar amb unes torradetes i amb els ous de salmó salvatge i una mica de brots d'alfals o brots tendres.

4 comentaris:

  1. Sempre que vulguis em pots fer tàrtars! Tots els que he provat que m'has fet són tremenduuuuuuuuuus! Aprofito per recomanar-vos el Mare Terra de Girona també, un restaurant ecològic que han obert fa poc a Girona, hi he anat 2 o 3 vegades i m'ha encantat! Si hi aneu proveu el Natura, un vi ecològic que qualitat-preu està força bé! Petons!

    ResponElimina
  2. Un descobriment els ous de salmó. Gràcies xef!

    ResponElimina
  3. Hola sóc la mama . Em va encantar aquest tàrtar. Bé , tot el dinar va ser fantàstic , però aquest plat especialment. Gràcies cuca!!!

    ResponElimina
  4. Al·leluia mama que fas un comentari! je je je...ja era hora, mira que estava pensant que no us convidaria més eh!
    M'encanta que vingueu a casa i fer-vos coses bones, perquè vosaltres en gaudiu i cuinar per gent a qui li agrada menjar és genial!
    A veure si t'atreveixes i et poses amb això dels tàrtars, que és molt fàcil i segur que et sortiran boníssims!!!

    ResponElimina