dilluns, 1 de novembre del 2010

DINAR DE FIRES 2010 (2): RISOTTO D'ÀNEC


Un plat extret del llibret de l'André Bonnaure L'ànec - com preparar-lo 10 vegades. La primera vegada hi vam afegir magret d'ànec com deia la recepta, però com que el risotto aquest és tan bo, per a aquest dinar vam decidir no posar-lo. Us la recomanem (nosaltres i tots els que érem al dinar), creiem que és una delicatessen culinària.

Ingredients (per a 5-6 persones):
- 300 g d'arròs bomba
- 50 g de ceps secs
- 1 ceba
- 50 g de pernil d'ànec
- 1,5 litres de brou de pollastre
- 1 culleradeta de Bovril
- 50 g de parmesà ratllat
- 200 g de foie fresc
- Sal i oli d'oliva

Elaboració:
- Primer posem els ceps en remull (mitja hora). Quan els escorrem els netegem bé amb els dits per tal que no quedi terra.
- Tallem el foie a daus i el salem amb sal Maldon. El reservem a la nevera.
- Escalfem el brou en una cassola. Per tal que ens quedi més gustós, hi podem afegir una punta de Bovril per pujar-ne el gust.
- Piquem la ceba ben fina i la sofregim. Quan estigui mig feta, hi afegim el pernil d'ànec i els ceps tallat tot a dauets petits. Ho deixem sofregir tot junt uns 5 minuts. Hi aboquem l'arròs i ho barregem bé per tal que quedi ben impregnat del sofregit.
- Posem un cullerot de brou a l'arròs i l'anem barrejant sense parar en el mateix sentit (el foc ha d'estar alt). Quan l'arròs hagi absorbit el brou, afegim un altre cullerot i continuem barrejant. Seguim així durant uns 18 minuts.
- Posem una mica de sal (compte perquè tots els ingredients utilitzats són bastant salats!. Més val que pequem de sal i si fa falta ja rectificarem al final).
-  Finalment hi afegim el parmesà i el foie i ho barregem tot junt i ho servim immediatament. Per decorar el plat podem afegir unes làmines de parmesà o de ceps.

(El risotto ens ha de quedar melós però no pastós)

12 comentaris:

  1. El vaig fer ahir i, no és per penjar-me medalles, va quedar tremendo!!! Gràcies per la recepta!!!

    ResponElimina
  2. Quina il·lusió!!!M'alegra moltíssim saber-ho!!!La veritat és que és un plat espectacular, i no falla mai!!
    Un petonàs!

    ResponElimina
  3. Osti, que bé! Ens encanta que l'hagis fet! Aquesta és una de les millors (creiem) que hem fet (i dic hem perquè jo sóc el que remeno durant 18 minuts en la mateixa direcció, bé, quan no em veu faig una rabieta i dono dues voltes cap a l'altre jeje...) i a més és molt fàcil seguint les instruccions...!!! A més d'una medalla... també una abraçada per tu!

    ResponElimina
  4. I per cert, merci, Mari! I no ho dic només pel llibret de l'André (que ens està essent molt útil), ho dic pel dissabte de barraques, ens ho vam passar genial! I jo no hi vaig veure cap criminal, com diuen els diaris i/o altres... ;)

    ResponElimina
  5. Emmm... Una pregunta tecnica, es podria substituir el chaire Foie Fresc per la llauna de Foie Micuit tant resultona que venen al Lidel?

    ResponElimina
  6. Bones,
    la veritat és que no conec aquesta llauna tant resultona de la què parles, però tractant-se de foie micuit no crec que tinguis problema, penso que pot quedar igualment molt bé. Espero que t'animis a fer-lo i ja ens explicaràs el resultat!
    Moltes gràcies per la visita, fins aviat!!!

    ResponElimina
  7. jeje... osti, miralles, una llauna del Lidl! Això si que és virtuosisme, quina variació de la recepta! La improvització a la cuina sempre és bonica, una abraçada!

    Xevi

    ResponElimina
  8. Hola, hola!
    Et deixo aquest comentari per fer-te saber que t’hem inclòs en el llistat de blocs en català que tenim al nostre bloc, Olleta de verdures. Des de ja fa més de tres anys intentem aplegar tots els de cuina escrits en català dina la secció “Gastrosfera.cat”. Si no et fa gràcia constar-hi, només ens ho has de dir: no volem tenir a ningú a desgrat, allà!
    Salut!

    ResponElimina
  9. Moltes gràcies! Ja coneixíem el vostre bloc i estem encantats d'estar dins la gastrosfera!
    Fins aviat!

    ResponElimina
  10. Eps, xef, jo també el vaig fer!!! Bonííiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiissim! Va ser pel tiberi de Nadal de Rambla14, aquesta setmana. A veure què hi diu en Marc. Va quedar una mica més fort de gust que el teu (massa bovril i massa sofregit) però tremendu! Gràcies, és una recepta brutal. A més vam fer de primer uns musclos a la planxa (estan al bloc), unes gambes arrebossades amb parmesà (coming soon) i de segon un filet de vedella amb reducció de ratafia, tot guarnit amb un Finca La Garriga de Perelada (Empordà, és clar...) i de postres "Qué bello és vivir", un clàssic de Nadal ideal per veure ben tips amb gent que estimis... Bon Nadal a tothom i recordeu el títol de la peli...

    ResponElimina
  11. Com bé diu en Xevi, impressionant. Trobar-te els trossos de foie mig desfets, els ceps i el pernil enmig d'un arròs lluent amb una textura perfecte no té nom. A la cuina va haver-hi un moment en que no confiàvem que el brou arribés als 18 minuts però la veritat és que és matemàtic. Un plat 100% recomanable per fer perquè sembla que no pots fallar.
    Felicitats xef Roig i gràcies Xevi per les coses que em fas!

    PD: He vist el tràiler de les gambes arrebossades i la pel·lícula promet ;-)

    ResponElimina
  12. Ep, doncs la pel·lícula l'acavem de publicar, no te la perdis!!! Merci a tu, és un plaer compartir la vida amb tu i veure't menjar amb passió! A més, hem rigut molt amb alguns dels teus comentaris, ets un fenomenuuuuuuuu! Avui, toca tiberi senzillet, que estem de cus-cus, tajines, harires i cumí fins Allàh!

    ResponElimina