dijous, 18 de febrer del 2010

MAGRET D'ÀNEC AMB SALSA DE FRUITES VERMELLES

Magret d'ànec... mmm... un dels nostres segons preferits i, possiblement, la carn que millor combina amb tocs dolcets. Ell se'l menja amb la greixina però jo l'haig d'arraconar... (i ens ha costat Déu i ajuda, arribar fins aquí...)

Ingredients (per a dues persones)
- 1 magret d'ànec
- 30g de sucre
- 50 cc de vinagre
- 50 cc de vi blanc
- 3 cullerades soperes (aproximadament) de melmelada de fruits del bosc
- 1 poma
- moscatell
- sal Maldon

Elaboració
- Per a la preparació de la salsa, posem a desfer el sucre en un cassó. Un cop caramel·litzat, hi aboquem el vi blanc, ho remenem i hi afegim el vinagre. Ho deixem coure un moment, hi posem la melmelada i ho deixem un parell de minuts.
- Una bona manera de preparar el magret i tenir-lo mig llest per a l'hora de acabar-lo, és primer marcar amb un ganivet la part grassa del magret en talls de biaix formant rombes. El posem en una plata d'anar al forn i el marquem (només marcar-lo!!!) al gratinador. Seguidament, el tallem a làmines i l'emboliquem amb paper de plata fins a l'hora de servir.
Quan sigui el moment de servir-lo, agafarem la planxa ben calenta i el marcarem banda i banda. El salem amb sal Maldon.
- Per una altra banda, posem a bullir la poma en moscatell (i una mica d'aigua). Quan estigui feta, la tallem a dauets petits i la reservem. Després, abans de servir el plat, només l'haurem de passar per la paella.

- Servim el plat amb el magret, la poma caramel·litzada i ho salsem amb la salsa de fruits vermells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada