Ingredients (per a dues persones)
- 1 ració de rap per persona (nosaltres vam fer servir una cua grossa i la vam dividir en dues porcions)
- Oli d'oliva
- 1 cullerada de vinagre de vi blanc (o de sidra)
- 4-6 alls
- 1 bitxo
- 1/2 culleradeta de pebre vermell picant
- 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
- 1 patata grossa
- 1ceba
- Sal i pebre
Elaboració
- Tallem una ceba mitjana a mitges llunes i la patata a rodanxes.
- Ho posem tot en un safata per anar al forn i ho amanim amb sal i un bon raig d’oli d’oliva. Ho tapem amb paper de plata i ho enfornem a 180º durant uns 15 minuts.
- Passat aquest temps, hi posem les cues de rap salpebrades al damunt, i ho enfornem uns 20 minuts més (aquest cop no cal tapar-ho).
Mentrestant:
- Cobrim una paella (no massa gran) amb oli
d’oliva, hi afegim els alls tallats a làmines i els deixem daurar a foc suau (en aquest pas hi podem afegir un bitxo)
- Quan estiguin daurats, ho retirem del foc i hi afegim el vinagre, els pebres vermells i ho barregem bé. Ho reservem. (Pel que
fa al pebre vermell n'hi podem posar només de dolç, només de picant…el què
vulgueu, jo ho vaig fer mig-mig i em va agradar molt com va quedar). És important que tot aquest pas es faci fora del foc.
- Un cop cuit el peix, el suquet que ens ha deixat anar l'aboquem a la paella i el lliguem amb la sals.
Emplatem el llit de patates i el peix, i ho amanim amb la salsa. Per decorar, hi podem posar unes fulles de julivert mig picades pel damunt.
- Un cop cuit el peix, el suquet que ens ha deixat anar l'aboquem a la paella i el lliguem amb la sals.
Emplatem el llit de patates i el peix, i ho amanim amb la salsa. Per decorar, hi podem posar unes fulles de julivert mig picades pel damunt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada