dimarts, 31 d’agost del 2010

IX TIBERI DE VERANU (3): DECONSTRUCCIÓ DE POP A LA GALLEGA

Aquest és una imitació d'un plat del restaurant "La cocollona" de Girona. Ens encanta el pop a la gallega i aquesta és una manera diferent i boníssima de preparar-lo.

Ingredients (per fer-ne uns 12 tastets)
- 1/2 kg aproximadament de pop (jo el compro ja cuit en una peixateria de l'Escala de confiança que el tenen excel·lent)
- 8 patates mitjanes
- Crema de llet
- 3 rovells d'ous
- Sal
- Oli d'oliva
- Aigua
- Pebre vermell picant
- Sal Maldon

Elaboració
- Primer de tot fem un puré de patates suau: ofeguem les patates en oli d'oliva, després hi afegim aigua i les deixem coure fins que estiguin toves. Quan ja estan cuites les passem per la batedora juntament amb una mica de l'aigua de la cocció, un bon raig de crema de llet i els rovells d'ous (la textura ha de ser la d'un puré molt cremós i molt fi, així que cal anar rectificant-ho amb crema de llet i/o amb l'aigua de la cocció de les patates). Ho salem i ho reservem.
- D'altra banda, tallem el pop a rodanxes (com si féssim un pop a la gallega de sempre) i l'escalfem. Hi afegim força oli d'oliva, el pebre vermell picant i la sal Maldon.
- Servim el platet en un bol petit posant una base de puré de patata i a sobre unes làmines de pop. Ho acabem d'amanir amb unes gotes de barreja d'oli d'oliva amb pebre vermell.

4 comentaris:

  1. I tant! Ja ho deia jo, que la cuina era l'espectacle més gran del món...?! O era el sexe?

    ResponElimina
  2. Aquest plat és increïble, està boníssim.

    ResponElimina
  3. Tens raó, és boníssim!!! Per això el repeteixo tot sovint! A veure si també t'animes a fer-lo!

    ResponElimina