diumenge, 25 d’abril del 2010

MANDONGUILLES AMB XAMPINYONS

Un dels clàssics de la cuina catalana, una recepta que fins ara mai m'ha fallat. En aquest cas hem escollit xampinyons d'acompanyament, però combinen bé amb pèsols, amb sèpia, gambes, cansalada...

Ingredients (per a 4 persones)
- 5 botifarres
- 3 ous
- 1/2 barra de pa (baguette o similar)
- All i julivert
- 6 tomates madures
- 2 cebes mitjanes
- Farina
- Aigua
- Sucre, sal i oli d'oliva

Elaboració
Per a les mandonguilles:
- Treiem la pell a les botifarres i ho barregem amb l'ou, el pa (esmicolat amb les mans) i l'all i julivert (si no us agrada l'all també les podeu fer sense, el resultat és molt bo igualment).
- De la massa obtinguda n'anem fent les mandonguilles enfarinant-les i donant-li forma arrodonida (sense apretar-les, queden més flonges). Un cop enfarinades les posem a fregir a foc mig fins que quedin daurades i les reservem.

Per a la salsa:
- Piquem la ceba amb la picadora fins que quedi molt fina i la posem a sofregir en oli d'oliva. Quan comença a daurar-se hi afegim les tomates (també triturades amb la picadora) afegint una mica de sucre (per contrarrestar l'acidesa de la tomata) i ho deixem coure a foc mig una hora aproximadament (fins que la tomata quedi ben feta, molt important).
- Afegim els xampinyons tallats a làmines i la sal i quan estiguin cuits hi afegim les mandonguilles i ho cobrim d'aigua. Ho deixem coure una estona fins que l'aigua es redueixi una mica i la salsa hagi agafat la textura adequada.

6 comentaris:

  1. M'assembla que us heu equivocat, aquests ingredients són per una persona... un cop comences no tens aturador!
    Boníssimes!

    ResponElimina
  2. Si, si, ja m'han dit que te les menges a 20enes, Marc! Ep, Anna, un dia els hi fem a l'Alfons.

    ResponElimina
  3. Oi tant que sí que els hi podem fer algun dia!
    petonets per tots!

    ResponElimina
  4. hasta los castellanos nos hemos enterado!!!
    que buena pinta!!

    Un saludo Tuxó

    ResponElimina
  5. Ep, Richaaaaaaal! Com va tot? A veure si vens a veure'ns, imagino que al setembre vindrem a les festes! El googletranslator lo pusimos para ti, para que te enteres!!! jeje... una abraçada forta!

    ResponElimina