dissabte, 18 de juny del 2011

TALLER "CUINETES" DE LA FESTA DE LA MAINADA DE CAMALLERA

Cada any se celebra la "Festa de la mainada" a Camallera, on durant un dia els nens poden participar en una sèrie divertida i variada de tallers per fer màscares, figures de fang, marcs de fotos... Aquest any vam col·laborar-hi fent el taller de cuinetes, una de les novetats d'aquesta edició. Va ser una experiència molt enriquidora i divertida i els nens van estar fantàstics.


Una de les nenes pintant el barret.



TRUFES DE XOCOLATA
Ingredients (per a unes 16 trufes):
- 50 g de cacau en pols
- 100 g de sucre
- 100 g de recuit o mató
- 100 g de nous picades
- Per decorar: fideus de xocolata...

Elaboració:
- Posem el recuit, les nous picades, el sucre en pols i el cacau en un bol i barregem fins que estigui tot ben mesclat.
- Formem amb les palmes de les mans boles petites de la mida de bales.
- Posem els fideus de xocolata en un plat i fem rodar les trufes sobre seu. Finalment posem cada trufa en un motlle de paper arrissat.


CREMA DE FRUITA
Ingredients (per a 10 cremes)
- 625 ml de crema de llet o de iogurt
- 62.5 g de sucre “molido”
- 5 plàtans (si ho volem fer amb maduixots 550 en necessitarem 550 g)
- Per decorar: llengües de gat, rodanxes de kiwi, boletes de xocolata, etc.
- Unes gotes de llimona (per evitar que el plàtan perdi el seu color natural)

Elaboració:
- Pelem i trossegem el plàtan. El posem en un plat o en un bol i la aixafem amb una forquilla fins que estigui suau.
- Batem la crema de llet o el iogurt fins que estiguin espessos i cremosos. Ho afegim, juntament amb el sucre, a la fruita aixafada. Ho barregem bé.
- Posem la barreja en un bol o en un platet. Ho decorem fent cares amb les llengües de gat, el kiwi...



Nosaltres, en un moment del taller.
 
TRUFES DE GALETA
Ingredients (per a 8 persones):
- 200 g de cobertura de xocolata
- 140 ml de crema de llet
- 12-14 galetes maria
- Per decorar: fideus de xocolata, etc.

Elaboració:
- Fem bullir la crema de llet i hi desfem la xocolata. Hi afegim les galetes esmicolades i ho deixem refredar.
- Fem boletes amb les mans i les arrebossem amb fideus de xocolata o de colors.
- Deixem refredar i ja està llest per menjar!


SANDVITX DE GALETES AMB POMA AMB IOGURT I FORMATGE
Ingredients (per uns 10 sandvitxos)
- 3 pomes
- 2 formatgets
- 1 iogurt
- Sucre
- Unes gotes de suc de llimona
- fideus de xocolata (opcional)
- 20 galetes

Elaboració:
- Ratllem les pomes i hi tirem un parell de gotes de suc de llimona perquè no s’oxidin.
- Aixafem el formatget i ho barregem bé amb el iogurt i la poma ratllada.
- Hi posem una mica de sucre i una mica de xocolata.
- Posem aquesta barreja entre dues galetes i ja està llest! (si volem també ho podem servir sense les galetes o simplement posant-hi alguna galeta que ens agradi en el bol de servir-ho)

 
MACEDÒNIA GUARNIDA
Ingredients (per a cada nen):
- Fruites diverses
- 1 cullerada de gelat de vainilla per nen
- Un rajolí de llet condensada
- 1 taronja per fer suc per nen

Elaboració:
- Fem suc amb la taronja
- Tallem totes les fruites i les posem en un bol o en un got
- Hi tirem el suc de taronja
- Hi afegim una cullerada de gelat de vainilla
- Ho acabem amb un rajolí de llet condensada
- (Si volen i n’hi ha ho poden decorar amb una galeta o xocolata...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada