En Sidru (el pare d'en Xevi), està molt orgullós del seu nou hortet. Cultiva tot tipus d'hortalisses i verdures amb les quals abasteix la nostra nevera tot sovint. Ara és época de carbassons i per això provem de cuinar-lo de diferents maneres. Esperem que us agradi aquest pastisset.
Ingredients (per a 2 persones):
- 2 patates mitjanes
- 1 carbassó mitjà
- 50 g. de formatge de cabra apoximadament
- 2 ous
- Formatge ratllat per gratinar
- Una culleradeta de mantega
- Oli d'oliva, sal i pebre
Elaboració:
- Pelem les patates, les tallem a trossets i les bullim. En fem un puré aixafant-les amb una forquilla, ho lliguem amb la mantega i ho salpebrem (per fer el puré també podem fer servir la batedora però aquesta vegada ens interessava més la textura de forquilla).
- Tallem el carbassó a trossets i el saltem amb oli d'oliva a la paella. Salpebrem.
- En un motlle per anar al forn posem una capa de patata, una capa de carbassó, un parell de rodanxes de formatge de cabra, un ou i el formatge ratllat. Ho posem al forn a gratinar fins que quedi daurat.
- Ho desemmotllem al plat i ja està llest per servir.
Nota: Si no disposeu de motlles el podeu fer en una plata per anar al forn.
Em trec el barret amb aquesta recepta.
ResponEliminabona recepta! amb el carbassó hi he posat un fonoll, i per sobre una mica de cibulet. I amb el formatge de cabra dels Martzolf (formatgeria Tres Esteles, de Pi de Conflent, Catalunya Nord), ha sigut un gran èxit!!
ResponEliminaCarme
Jeje... bona expressió, treure's el barret... jo sempre en porto!
ResponEliminaI Carme... així no s'hi val! Amb aquest formatge i els tocs de cuina francesa segur que encara l'has millorat! I això que les nostres verdures eren de l'hort d'en Sidru! Quan vinguem guarda'm una mica de Martzolf! Un petonàs!
ResponEliminael millor no era el formatge, sinó els carbassons de l'hort, dos de verts i un de groc!!
ResponElimina