dilluns, 10 de maig del 2010

PASTÍS DE FORMATGE AMB XOCOLATA BLANCA

El divendres passat vam decidir que ja tocava fer algunes postres per posar al bloc, així que aprofitant el soparet que vam fer amb els amics (a base d'uns formatges, uns embotits i uns foies espectaculars), vam voler fer algun pastisset. El resultat va ser una imitació del pastís de formatge i xocolata blanca que tant ens agrada d'El Cau del Llop (ja és la segona vegada que copio una recepta d'allà!!!)


Ingredients
-
250 g de galetes tipus "Digestive"
- 120 g de mantega fosa
- 500 g de formatge cremós (tipus "Philadelphia")
- 125 g de sucre
- 150 g de xocolata blanca
- 200 ml de crema de llet
- 3 ous
- una culleradeta d'essència de vainilla
- una cullerada (25 g) de farina de blat de moro ("Maizena")

Per al culis:
- Aproximadament 250 g de fruits vermells (poden ser congelats)
- Sucre (aproximadament 60 g)
- Aigua

Elaboració
Per a fer la base:
- Aixafem les galetes juntament amb la mantega.
- Col·loquem aquesta pasta en el fons d'un motlle desmuntable. Ho aplanem i aixafem bé (amb el revers d'una cullera mateix) i ho posem a la nevera.

- Mentrestant, fonem la xocolata blanca al bany Maria.
- D'altra banda, barregem el formatge amb el sucre, vigilant que no quedin grumolls.
- Hi afegim els altres ingredients (la crema de llet, els ous, la vainilla i la Maizena) i ho anem mesclant suament fins a obtenir una crema homogènia. (És aconsellable que no ho batem, ja que sinó no ens quedarà prou cremós).
- Finalment hi afegim la xocolata fosa i ho acabem de mesclar suament.
- Ho coem al forn a una temperatura de 150-160º durant uns 60 minuts fins que es vegi que ha quedat ferm. Quan estigui llest, apaguem el forn i deixem refredar el pastís a dins.
- Finalment ho deixem refredar a la nevera.

Per a servir-lo, es pot optar per acompanyar-lo d'un culis de fruites vermelles. Per a fer el culis, només cal posar les fruites vermelles (maduixes, gerds, móres...) en un cassó amb el sucre i una mica d'aigua i portar-ho a ebullició. Seguidament ho deixem refredar. Finalment només cal triturar-ho amb la batedora i passar-ho pel colador xinès per tal que ens quedi una salsa més fina.

(Aquest pastís el podem fer el dia abans i conservar-lo a la nevera)

3 comentaris:

  1. Anna moltíssimes gràcies per compartir la recepta!

    Ahir amb una colla d'amigues aficionades a la cuina varem anar a sopar al cau del llop i ens va encantar aquest pastís, així quan avui buscant una recepta similar ha estat una gran sorpresa trobar aquesta.

    Tant bon punt puguem la farem! Gràcies!

    Mònica

    ResponElimina
  2. Bones Mònica,
    a mi també m'encanta el pastís que fan al cau, per això em vaig aventurar a intentar fer-lo. Aquesta doncs és una versió lliure que va agradar molt.
    A veure si us animeu a fer-lo i ja em diràs el què!
    Gràcies per la visita i fins aviat!

    ResponElimina
  3. Bones, Mònica,

    quina sorpresa, ens ha agradat molt que ens trobessis buscant el pastís del Cau del Llop. La veritat és que va quedar molt bo, el va fer per a una colla i si el fas segur que també triomfes! Del Cau (un dels nostres preferits de Girona), també hi ha el "puré amb calamars i la seva tinta", tremenduuuu!:
    http://plaersdeboca.blogspot.com/2010/02/laltre-dia-vam-anar-sopar-un-dels.html

    Per cert, si sou aficionades a la cuina tenim un concurs de postres en marxa, a veure si us animeu, queda poc temps:
    http://plaersdeboca.blogspot.com/2010/10/concurs-de-postres-plaersdeboca.html

    Merci pel comentari, ens veiem als fogons.

    ResponElimina