La mama Agnès ens va obsequiar amb unes cuetes de rap que calia agrair amb una bona recepta. Creiem que el resultat està a l'alçada de les millors de les reverències...
Ingredients (per a 2 persones):
- 6 cuetes de rap (depèn del tamany)
- 2 patates mitjanes
- 6 gambes
- 1 ceba
- 2 cullerades de tomàquet sofregit (o natural triturat)
- 1 got de vi blanc
- 1 litre de brou de peix
- Oli d'oliva, sal i pebre
Per a la picada:
- 1 llesqueta de pa fregit
- 6 avellanes
- 6 ametlles
- 1 all
- 1 pessic de julivert picat
Elaboració:
- Fregim la llesca de pa en oli d'oliva i fem la picada: en un morter piquem les ametlles, les avellanes, l'all, el pa i el julivert. Ho reservem.
- Fregim a banda i banda les gambes i les reservem.
- En el mateix oli en què hem fregit les gambes fem un sofregit amb la ceba picada i la tomata. Quan estigui fet hi afegim un gotet de vi blanc i deixem que es redueixi. Hi afegim un cullerot de brou de peix i ho passem tot per la batedora i després pel colador xinès. Ho tornem a posar a la cassola.
- Hi posem les patates escapçades i les cobrim amb el brou de peix. Al cap d'uns 5 minutets hi posem les cuetes de rap salpebrades prèviament.
- Posem una mica del suc de cocció a la picada i l'acabem de picar fins que ens quedi una pasta. A continuació l'afegim a la cassola (al gust).
- Ho deixem coure uns 15 minuts més (uns 5 minuts abans de finalitzar cal afegir-hi les gambes).
Les vaig fer ahir i van quedar tremendes!!! Tenies raó, Anna: Fàcil de fer però hiperfectiu! Gràcies!!!
ResponEliminaCalla, calla! Les va tornar a fer ahir per la seva família...! Boníssimes! Gràcies a tu per seguir-nos!
ResponEliminaJe je...jo també li anava a dir!!! M'alegra que t'agradessin! És un plat d'aquests que no fallen! I com diu a en Xevi, gràcies a tu per seguir-nos, ens encanta!!! Petonets!!!
ResponEliminaGràcies per la recepta m'ha sortit perfecta!! :-D
ResponElimina