Aquest és un "montadito" que vaig fer fa temps i vaig voler recuperar. Molt senzill de fer i força curiós, ideal per a un pica-pica o per a un aperitiu abans de dinar o sopar.
Ingredients (les quantitats depenen del nombre de montaditos que fem):
- Tomates madures
- Succedani de gules (tipus "La gula de norte")
- Ous de guatlla
- Unes llesques de pa (si és de cereals o de pipes queda millor)
- Oli d'oliva, orenga, sal i pebre.
Elaboració:
- Confitem la tomata amb bastant d'oli d’oliva, un xic d'orenga i pebre. L'hem de deixar confitar fins al punt just, que no ens quedi massa tova.
- Laminem i daurem un all. Afegim les gules a la paella i les saltegem.
- Posem aigua en un cassó amb un raig de vinagre. Quan bulli hi afegim els ous de guatlla. Els hem de treure en el punt que la clara estigui quallada però que el rovell encara estigui líquid. Quan estigui, el posem en un bol amb aigua freda. Els reservem.
- Torrem unes llesquetes de pa.
Per muntar el plat:
- A sobre de les torrades de pa hi col·loquem una rodanxa de tomata confitada. Al damunt, les gules saltejades i a sobre l'ou escumat. Per decorar-ho hi podem posar cibolet picat, una mica de pebre vermell o unes olives negres picadetes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada