diumenge, 20 de febrer del 2011

COCA DE CALÇOTS AMB FORMATGE DE CABRA

Aprofitant que és època de calçots i inspirant-me en un plat que vaig menjar al restaurant La Fonda del Món Sant Benet, us presentem aquesta coca, una manera diferent i boníssima de menjar calçots.

Ingredients (per a dues persones)
- 1/2 làmina de pasta de full
- 6 calçots
- 6 rodanxes de formatge de cabra
- Escarola
- Pinyons
- Oli d'oliva
- Salsa de calçots (per aquesta recepta no hi hem posat ametlles, tal i com fa la Nuri Lladó)

Elaboració
- Netegem els calçots i els posem en una plata per anar al forn. Els untem amb un raig d'oli i els posem a coure al forn fins que estiguin tous. Els deixem reposar tapats i els pelem (quan encara estan calents). Els reservem.
- Tallem la pasta de full en dos rectangles (d'uns 18 cm x 10 cm). Els col·loquem en una plata d'anar al forn, els cobrim amb paper mantega, hi posem un pes al damunt i les posem al forn durant uns 15 minuts a 180º (han de quedar ben daurats).
- Posem una base de salsa de calçots al damunt de la pasta de full, posem 3 calçots sobre cadascuna i al damunt tres rodanxes de formatge de cabra.
- Cinc minuts abans de servir ho posem un momentet al forn ben calent.
- Ho retirem del forn i ho emplatem amb escarola amanida al damunt i salsa de calçots al costat. Per sobre l'escarola hi posem uns pinyons i ja ho tenim llest per menjar.

2 comentaris:

  1. Te molt bona pinta!!!! Molt bon bloc... Anire xafardejant i provant!!! MERCI!!!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies! t'aconsellem que provis de fer-ho, a mi em va agradar molt i és ben senzill de fer!
    Merci a tu per la visita!

    ResponElimina