La setmana passada, mentre feia les compres habituals, la peixatera em va vendre un llamàntol que tenia d'oferta. En arribar a casa tota cofoia amb el bitxo aquell que no parava de moure's, la meva primera pregunta va ser com ens el podríem menjar... La recepta resultant final no és més que una versió millorada dels ja tradicionals cigrons amb gambes. Gaudiu-la!
Ingredients (per a 2-3 persones si es tracta de plat únic)
- 1/2 kg de cigrons cuits
- 1 llamàntol
- 1l fumet
- 1 ceba
- Tomàquet natural triturat
- Un parell alls, sal i pebre
Per a la picada:
- Una dotzena d'ametlles
- 6-8 avellanes
- 4 o 5 galetes maria
- 2-3 alls
- Un raig d'oli d'oliva
Elaboració
- Primer fem un sofregit amb els alls, la ceba tallada a dauets i el tomàquet natural.
- A continuació, ho rectifiquem de sal i pebre i ho passem pel túrmix per tal que ens quedi ben fi.
- Per altra banda, posem el fumet de peix en un cassó i hi bullim el llamàntol (aproximadament uns 10 minuts).
- Mentrestant fem la picada amb tots els ingredients.
- Finalment, posarem el sofregit triturat i la picada en una cassola i ho deixarem coure uns dos minuts; hi afegim el fumet colat, els cigrons i el llamàntol tallat a trossos i ho deixem coure tot junt uns minuts. Ja ho tenim llest per menjar!!!
- 1/2 kg de cigrons cuits
- 1 llamàntol
- 1l fumet
- 1 ceba
- Tomàquet natural triturat
- Un parell alls, sal i pebre
Per a la picada:
- Una dotzena d'ametlles
- 6-8 avellanes
- 4 o 5 galetes maria
- 2-3 alls
- Un raig d'oli d'oliva
Elaboració
- Primer fem un sofregit amb els alls, la ceba tallada a dauets i el tomàquet natural.
- A continuació, ho rectifiquem de sal i pebre i ho passem pel túrmix per tal que ens quedi ben fi.
- Per altra banda, posem el fumet de peix en un cassó i hi bullim el llamàntol (aproximadament uns 10 minuts).
- Mentrestant fem la picada amb tots els ingredients.
- Finalment, posarem el sofregit triturat i la picada en una cassola i ho deixarem coure uns dos minuts; hi afegim el fumet colat, els cigrons i el llamàntol tallat a trossos i ho deixem coure tot junt uns minuts. Ja ho tenim llest per menjar!!!
Divendres passat ( 18/11/11) ens van preparar aquesta “exquisidesa” a una zona d’oci anomenada R14. Quin luxe!!! No se que estava millor si els cigrons, el llamàntol o els 20 kg de pa que vam xuclar a la salseta.............nomes tinc un petit dubte:si en aquest cas el cuiner va ser l’aprenent, no vull imaginar com li hagués quedat a la gran mestra....
ResponEliminaOscar.
Bones Oscar!
ResponEliminaja em va dir en Xevi que us vau posar les botes, i no m'estranya, vaig poder tastar com li van quedar aquests fantàstics cigrons i realment li van sortir molt bé! Res a envejar als de la mestra (je je je).Ja ho veus, és un gran aprenent! M'encanta!
A veure què us cuina la pròxima vegada!
Salut i fins aviat!
JEJE... si que va quedar bo, si! Estic molt content que us agradés i sobretot que us sorprengués... va ser maco veure les vostres cares quan vau veure els 2 llamàntols! Merci per compartir, una vegada més, els tiberis de Rambla14 i fins la propera, molt aviat, segur! Un petonàs!
ResponEliminaPD: La próxima vegada compro una barra de pa per cap!
Amb una mestra així és fàcil! Això que fins ara el meu sensei era en Sidru!
ResponEliminaEstic d'acord amb l'Òscar, a la llista de ingredients hi falten dues barres de pa :-)
ResponEliminaI a l'endemà encara va ser més bo!
I a la matinada, tornant de golfejar... bufffffffffffffffffff... tremendus!!!
ResponElimina