Una versió de les receptes que vam aprendre al Compro i cuino de l'Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó, una activitat molt interessant que es fa a Girona.
Ingredients:
- uns 500 g de pèsols congelats
- uns 300 g d'aigua
- sal i pebre
- un grapadet de pèsols frescos
- cansalada fresca
- botifarra negra
Elaboració:
- Escaldem els pèsols congelats amb aigua bullent i ho triturem amb la batedora. A continuació, ho passem tot per un colador de malla fina. Ho posem a punt de sal i pebre.
- A banda, tallem a dauets la cansalada i la botifarra negra i la fregim en una paella fins que quedin ben rosset i cruixent.
- Per servir-ho, només cal que posem la crema de pèsols i la guarnim amb alguns pèsols crus i els dauets del cruixent.
Nota: al curs, vam servir aquesta crema com a caputxino, tot fent un aire de llimona. Si no el podem fer perquè no disposem dels ingredients (com per exemple lecitina) i volem que mantingui l'aire refrescant que li dóna la llimona, hi podem ratllar una mica de pela de llimona ben fina i espolsar-ho pel damunt.
Holaaa! Aquest ha estat el primer plat del menú d'avui. Boníssim! Gràcies per les idees! La botifarra negra cruixent m'ha encantat, i això que en cru no és de la meva devoció... Ho provarem amb taquets de bacon! Una abraçadaaaa!
ResponEliminaÀngels
Hola Àngels!
ResponEliminaquina il·lusió veure que has fet algunes receptes i saber que han sortit bé! A mi la botifarra negra tampoc m'apassiona, però l'utilitzo sovint com a cruixent perquè crec que dóna un punt interessant als plats! Per a les cremes en general això dels cruixents funciona molt bé, ja ho veuràs!
Una abraçada i a veure si t'animes amb més receptes!
La cuinera dels bolquers jeje...! Avui la tenim a tope amb plaers de boca! Esperem que en David hagi estat content i que n'hi facis moltes més, i ell a tu també ;) Totalment d'acord amb la buti negra... però si és bona... pot ser un complement ideal, per exemple a la recepta:
ResponEliminaSOPAR DE DISSABTE (3): PEUS DE PORC SENSE FEINA AMB BOTIFARRA NEGRA I VINAGRETA D'AVELLANES
era boníssima! Amb baconet també quedarà bé, crec! Un petó ben fort a TOTA la family!