dijous, 26 de maig del 2011

DINAR D'ANIVERSARI (2): DECONSTRUCCIÓ DE PA AMB TOMATA I ANXOVES O PERNIL SALAT

Una manera diferent de menjar-vos el clàssic, català i boníssim pa amb tomata!

Ingredients (per uns 12-14 gotets):
- 2 o 3 tomates madures
- bastonets de pa (jo faig servir delícies de pa, "picos")
- 1 anxova per gotet, o una mica de pernil
- oli d'oliva verge i sal

Elaboració:
- Escaldem les tomates, en traiem la pell i les llavors. Seguidament les passem per la picadora fins a obtenir una mena de puré de tomata. Hi afegim una mica d'oli d'oliva per acabar-ho de lligar.
- Posem al fons d'un gotet d'aperitiu una base del puré de tomata. Hi posem un raig d'oli d'oliva i una mica de sal.
- A sobre hi col·loquem els bastonets del pa trossejats.
- Finalment acabem el plat amb una anxova tallada a trossos o una mica de pernil del bo també talladet.

Nota: aquest plat sorgeix de la idea de fer una deconstrucció d'un dels meus berenars preferits, el pa amb tomata i xocolata. Així que ja ho sabeu, si voleu tornar a la vostra infantesa, substituïu l'anxova per una mica de xocolata negra picadeta a trossos. Us ho asseguro, és espectacular!!!

9 comentaris:

  1. eps! ho vaig provar, però com que a casa no tinc internet, al final les proporcions van ser una mica diferents (comparat amb la foto que has posat), però és molt sorprenent i passa molt i molt bé (suposo que quan faci calor encara anirà millor...). Carmee

    ResponElimina
  2. I tant, totalment d'acord, et recomano que ho provis amb xocolata també per berenar, t'encantarà! Una abrasssssada!!!

    ResponElimina
  3. Carmeeeeeee!!!! que bé que hagis provat de fer aquesta recepta tan catalana i tan bona!!!
    Les proporcions depenen de com t'agradi i segur que et va quedar boníssim!
    Fes això que et diu en xevi, amb xocolata és espectacular!!!!
    Molts petonets!

    ResponElimina
  4. Hola xevi, moltes gràcies xl comentari que m'has deixat al blog!! La veritat es k em va agradar molt aquesta recepte, i els k la van provar els hi va encantar!!!!! M'encanten tots els plats que feu i no dubto de posar-ne més als meus plaa@tets! Gràcies per les vostres idees!!

    ResponElimina
  5. El vaig fer el dia de St Joan i realment és molt bo, llàstima que la tomata no fos més freda. Per l'estiu és un plat genial! Merci per la idea!

    ResponElimina
  6. Hola Anita,

    ja ho veus, un plat ben senzill i que sol agradar. Sí que és veritat que amb la tomata freda el plat guanya, i sobretot ara a l'estiu!

    Moltes gràcies per la visita, espero que en el bloc puguis trobar-hi més idees que t'agradin i t'animis a fer-les!

    Salutacions!

    ResponElimina
  7. Jo també el vaig fer per St Joan!! Un èxit!!

    ResponElimina
  8. Ei, Anita, moltíssimes gràcies! M'encanta aquesta recepta i és ideal per sorprendre als convidats...! Ens veiem, com no, als fogons, encara que siguin vitro... ;)

    ResponElimina
  9. Eps Juliette t'haurem de donar targetes perquè les reparteixis... ah, no, que no en tenim! Una abraçada, l'altre dia parlàvem de fer el teu deliciós tiramisú amb l'Anna.... mmmmmmmmm...!

    ResponElimina