Feia molt temps que tenia previst fer aquesta recepta que en un número de la revista "Descobrir CUINA" ens proposava Francesc Bellsolà de l'hotel rural Mas Mariassa. El resultat, tal i com ens esperàvem, ens va agradar molt.
Ingredients (per a dues persones):
- 2 talls de tonyina (d'uns 125 g cadascun)
- 300 ml de vi ranci
- 20 g de sucre
- 1 ceba grossa
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre
- Mantega
Elaboració:
- Primer fem la ceba confitada. La pelem i la tallem en anelles i la posem a confitar a foc lent amb una mica de mantega i oli. Un cop tingui un color torrat, la retirem.
- Per fer la salsa de vi ranci deixem reduir els 300 ml de vi ranci amb els 20 g de sucre morè fins que agafi una textura melosa.
- Finalment, empebrem la tonyina i la fem volta i volta a la planxa a foc molt fort amb un raig d'oli d'oliva (ha de quedar crueta). La salem amb sal Maldon.
Muntatge del plat:
- Estenem la ceba confitada al centre del plat, a sobre hi col·loquem la tonyina i ho salsem amb la salsa de vi ranci.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada