De Sant Pere Pescador ens arriba una recepta empordanesa d'allò més original, pomes farcides de carn de vedella i porc! Molt bones, gràcies, Agnès!
Ingredients:
- 12-14 pomes reineta o verd donzella
- Carn picada de porc i vedella ( 600-700 g)
- 1 pela de llimona ratllada
- 2 cullerades de sucre
- 2 rovells d’ou
- Pinyons o teules
Elaboració:
- Traiem el cor de les pomes, les rentem i les escorrem.
- Fem el tap (el farcit) amb tots els ingredients abans esmentats.
- Omplim les pomes, les enfarinem i les fregim.
- Fem el sucre (½ kg) torrat, en una cassola, hi posem les pomes dretes, aigua, que no cobreixin, dues peles senceres de llimona, canyella (un o dos canons) i una copa d’anís.
- Coure-les durant unes dues hores fent la xup-xup.
- Quan ja estan ben cuites es fa una picada amb ametlles i teules.
Es poden menjar calentes o fredes. Era molt típic fer-les per les festes majors. També es feien sense tap, però si us agraden les botifarres dolces també us agradaran aquestes pomes amb tap.
Jo pensava que no m'agradarien (creia que no m'agradava la botifarra dolça)i la veritat és que realment les vaig trobar molt bones! (deu ser l'edat que ens fa canviar els gustos!!!)
ResponEliminaUna recepta tradicional ben original, és cert!