De tant en tant, una recepta senzilla d'aquelles que pots fer un dia qualsevol per dinar, també ve de gust. Aquí teniu uns cigrons amb espinacs i xoriç, un plat que tot i el que pugui semblar passa la mar de bé.
Ingredients (per a dues persones):
- 1 ceba
- 1/2 all
- 1 tomata madura
- Aproximadament 500g d'espinacs crus
- Aproximadament 500g de cigrons cuits
- Un xoricet
- Sal i oli d'oliva
Elaboració:
- Tallem el xoricet ben petitó i el sofregim en una olla. Quan estigui llest el retirem i el reservem.
- Piquem la ceba i mig gra d'all i ho posem a sofregir amb el mateix oli que hem cuit el xoricet.
- Mentrestant escaldem una tomata, li traiem la pela i les llavors i en triturem la polpa.
- Quan la ceba estigui mig cuita, hi afegim la tomata i ho deixem sofregir tot plegat.
- Quan estigui llest, només caldrà afegir-hi els cigrons, una mica d'aigua (una tassa aproximadament), els xoricets que hem reservat i els espinacs (que hem fet prèviament al vapor molt poca estona). Ho barregem tot plegat, rectifiquem de sal i ho deixem coure tot junt una estoneta.
Ahir al vespre ho vaig fer, però versió "de poble", i vaig substituir els espinacs per ortigues, que és el que hi ha més a l'hort...un gran èxit!
ResponEliminaCarme