dimecres, 26 de gener del 2011

SOPAR DE DISSABTE (3): PEUS DE PORC SENSE FEINA AMB BOTIFARRA NEGRA I VINAGRETA D'AVELLANES

Quantes vegades heu sentit "a mi no m'agraden els peus de porc"? Doncs bé, després d'aquesta recepta tant en Xevi com jo hem promès que mai més podrem dir-ho, és el plat que més ens va sorprendre del sopar, us el recomanem moltíssim: l'avellana, la botifarra negra, els peus de porc i les mongetes del ganxet formen un equip perfectmanent equilibrat i a més es pot servir tebi.

Ingredients (per persona, ració molt completa):
- 1 peu de porc cuit
- 50 gr. de botifarra negra
- 50 gr. de mongetes del ganxet
Per a la vinagreta:
- 50 g d'avellanes pelades
- Oli d'oliva
- Vinagre
- Sal i pebre

Elaboració:
- Per a la vinagreta: batem les avellanes pelades, força oli d'oliva, una mica de vinagre, la sal i el pebre.
- Desossem els peus de porc que hem comprat ja cuits i els trossegem petits.
- Tallem a dauets la botifarra negra i la barregem amb els peus de porcs trossejats.
- En una paella amb un xic d'oli d'oliva saltegem les mongetes del ganxet uns minuts.
- Per muntar el plat posem de base la barreja de peus i botifarra negra i al damunt les mongetes del ganxet. Ho escalfem una mica i ho amanim amb la vinagreta d'avellanes al gust.

5 comentaris:

  1. Si em sentís el meu pare... tota la vida sense provar els peus de porc i ara he flipat amb aquesta recepta! Proveu-ho, de veritat, és un d'aquells plats que sorprenen fins i tot si no t'agraden els peus! Ens veiem als fogons!

    ResponElimina
  2. Si mira...som una mica com la mainada, cal que ens inventem noves maneres dissimulades de menjar allò que no ens agrada, i va i ens encanta! si és que...
    M'alegra que t'animessis a tastar-los i t'agradessin tant! ;-) petonets

    ResponElimina
  3. Poseu els peus de porc i la botifarra en fred?

    ResponElimina
  4. Bones de nou Alfons!
    Els peus de porc els escalfo una mica (al microones mateix) abans de desossar-los (així és més fàcil fer-ho). La botifarra la poso en fred. De totes maneres, queda bé que abans de servir-ho passis la barreja de peus de porc i la botifarra pel microones, així tenen un punt d'escalfor i podem servir-ho tebi (a mi m'agrada més).
    Ja em diràs què tal et queda i si t'agrada no la combinació!
    Un petó!

    ResponElimina
  5. Si, si, ja diràs, és facilíssim!!! Ja diràs que tal! Boooooooona cuina!!!

    ResponElimina