Ingredients (per a dues persones)
- 2 trossos de lluç (nosaltres vam comprar un lluç de Roses i la nostra peixatera ens el va netejar i tallar en dos trossos)
- 10 musclos
- 16 escopinyes
- Mitja llimona
- Un parell de branquetes de julivert
- 1 all
- 1 bitxo (pebrot de caiena)
- Una culleradeta de mantega
- Oli, sal i pebre
Estoig Lékué per fer a la papillota |
- Netegem els musclos i deixem les escopinyes en aigua i sal.
- Salpebrem el peix i el posem a dins l'estoig i hi afegim els musclos i les escopinyes.
- Ho reguem amb un rajolí de llimona i un bon raig d'oli d'oliva.
- Hi afegim una mica d'all picat i una branqueta de julivert (reservem la resta de l'all picat).
- Tanquem l'estoig i el posem al forn uns 15 minuts a 200ºC.
- Mentrestant posem una cullerada de mantega i oli en una paella. Hi afegim l'all i el bitxo picat i ho coem una mica (sense que l'all es dauri). Finalment hi podem afegir un polsim de julivert picat.
- Quan el peix ja estigui gairebé cuit, afegim aquest preparat a l'estoig de vapor i ho deixem coure un parell o tres de minutets més.
Nota: com que era la primera vegada que feiem servir l'estoig, nosaltres vam cuinar el plat amb la safata, però el suc de la cocció que deixa anar és molt bo i el vam afegir al plat. Per tant, potser seria aconsellable coure'l sense la safata.
Eps, tambe hi fa molt la simpatia de les peixateres de la peixateria Suñer de Girona! A la papillota el peix queda molt melós i gustós a part de ser molt sa. També es pot fer amb microones però hauríeu de mirar els temps de cocció. Per cert, bon any nou a tots els qui ens seguiu!
ResponEliminaEl vaig fer ahir seguint la vostra recepta i em va quedar de conya!!! I d'entrant, uns musclos al vapor i unes escopinyes a l'"ajillo" tremendes!!! Gràcies!
ResponEliminaGràcies a tu per seguir-nos! M'alegra que et quedés bé, com sempre!
ResponEliminaPer cert...a veure quan quedem per fer uns formatgets, no? je je...no ens n'hem oblidat eh!
Fins aviat!
Eps, escopinyes a l'ajillo!!! Ens ho apuntem... no, no, millor volem provar les teves ;p ..., no, Anna? El dia que vulguis! Formatgets? També, també...! Una abraçada!
ResponElimina