diumenge, 19 de setembre del 2010

IX TIBERI DE VERANU (4): TÀRTAR DE SALMÓ AMB VINAGRETA DE TÒFONA

Un dels plats que, sense cap mena de dubte, més éxit va tenir i més ens va sorprendre fins i tot a nosaltres mateixos.

Ingredients ( per a uns 12 canelons de salmó)

- 500 g de llom de salmó (sense pell)
- 2 cebes tendres
- 4 cogombrets en vinagre
- Unes gotes de tabasco
- 3 rovells d'ou
- Un pot de "caviar" (o succedani)
- Aproximadament 400 g de salmó fumat
- Enciams variats

Per a la vinagreta:
- 1 o 2 culleradetes de mostassa antiga
- 30 g de tòfona
- 1 copeta de vinagre balsàmic
- 1 got d'oli d'oliva
- Sal
- Pebre

Elaboració
- Primer de tot fem la vinagreta: barregem primer la mostassa amb la tòfona picada, i després hi anem afegint l'oli i a continuació el vinagre. Al final salpebrem.
- Per a fer el tàrtar, piquem el salmó fresc, les cebes tendres i els cogombrets a dauets ben petits. Ho barregem en un bol juntament amb els rovells d'ou i hi afegim el tabasco i una mica de vinagreta.
- Per muntar el plat, fem una mena de caneló amb una làmina ben fina de salmó fumat que omplirem amb el tàrtar. Acompanyem el caneló amb uns enciams variats amanits amb la vinagreta de tòfona, una mica de caviar pel damunt, i ho decorem amb unes branquetes de cibulet.

1 comentari:

  1. Buuuuuuuuuuuuuuuuuf heu de provar aquest tàrtar, és de les sorpreses que m'ha deparat la vida aquest any. Proposo que cada setmana hi hagi un "Tiberi de Veranu" jeje... bé, cada mes, doncs...

    ResponElimina