Aquest estiu he fet dos viatgets: costa de la Luz i illes gregues (Santorini, Milos i Sérifos). A Andalusia gairebé cada dia menjava gaspatxo (amb la calor que feia!) i a Grècia l'amanida grega era l'àpat recorrent i refrescant (no sé on feia més calor!). Parlant amb en Xevi ens vam adonar que els 2 plats portaven les mateixes hortalisses (tomata, cogombre, ceba i pebrot verd), així que se'ns va ocórrer unir les dues insígnies gastronòmiques i culturals de llocs ben diferents però tan mediterranis. Que vagi de gust el resultat.
Per a l'elaboració d'aquest plat només cal fer un gaspatxo (veure l'enllaç "Gaspatxo a la meva manera") i afegir-hi uns dauets de formatge feta (on prèviament hi haurem espolsat orenga pel damunt) i unes gotetes d'olivada (a mi m'agrada primer diluir-la amb una mica d'oli d'oliva per tal que no quedi tan forta).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada