Un any més hem celebrat a casa el tiberi de veranu (novena edició!), àpat que reuneix a la gent que ha tingut més contacte amb mi al llarg de l'any. En vistes a que l'any passat el pica-pica tenia ales (va volar literalment, es va desintegrar... ;), enguany el sopar ha consistit en un tast de platets diversos. Gràcies per venir a compartir la meva cuina amb vosaltres (espero que us agradés!) i pel gran regal que tant em va sorprendre... segur que ens encantarà!
Ela plats que vam elaborar pel menú van ser els següents:
- Dry Martini sòlid
- Deconstrucció d'amanida grega (gaspatxo a la grega)
- Deconstrucció de pop a la gallega
- Caneló de tàrtar de salmó amb vinagreta de tòfona
- Carbassó farcit de gambes (ja formava part del bloc)
- Farcellet de confit d'ànec amb poma
- Sopa de mango amb gelat de mascarpone
DRY MARTINI SÒLID:
Aquest aperitiu era un d'aquells que ja feia temps havia vist al bloc d'El kiwi blau i d'El cullerot festuc i sempre havia volgut fer. Així que vaig aprofitar l'ocasió per fer-lo. El resultat va ser molt divertit i sorprenent.
Ingredients (per uns 20 cubs)
- 200 ml de Martini blanc
- Un raig de ginebra
- 8 fulls de gelatina neutra (uns 16 g)
- 20 olives farcides
Elaboració
- Remullem les fulles de gelatina en aigua freda.
- Posem en un cassó a esclafar el martini i la ginebra a uns 25º.
- Afegim la gelatina a la beguda i ho anem barrejant.
- En una glaçonera col·loquem una oliva a cada forat i després ho omplim amb la barreja. Ho deixem refredar a la nevera com a mínim 2 hores.
- Finalment ho desemmotllem i ja ho podem servir!
Mooooooltes gràcies pel regal, si ella no s'ho esperava imagineu-vos jo! I per la companyia, va ser un àpat sorprenent (tot i que ja sabia el menú), impressionant, un "viatge culinari" com dic jo. El dry martini sòlid... bo, bonic i divertit, com la xef! Segueix compartint la cuina amb nosaltres, SISPLAU, i moltes d'altres coses... Una abraçada a tots els tiberencs...
ResponElimina