El primer plat va ser aquesta esqueixada de bacallà amb alfàbrega que feia uns quants anys que no feia i que em venia de gust que la tastés. Un plat molt fresc per aquestes nits d'estiu...
Ingredients (per a 2 persones)
Ingredients (per a 2 persones)
- 200 g de morro de bacallà
- Alfàbrega
- 2 o 3 tomates
- Olivada
- Enciam
- Cibulet
- Julivert
- Oli
- Sal
- Pebre negre
- Sucre
Elaboració
- Primer de tot escaldem les tomates, els hi traiem la pell i les llavors i les tallem a dauets. Les deixem en un bol amb oli i sucre.
- Retirem la pell del bacallà i el desfem en trossos amb les mans. El posem en un bol amb oli, una mica de cibulet picat, una mica de julivert picat i l'alfàbrega picada (a mi m'agrada que ressalti el gust de l'alfàbrega, així que de cibulet i de julivert n'hi poso poquet i hi poso més quantitat d'alfàbrega). Ho barregem bé i ho deixem macerar a la nevera.
- Amanim els enciams amb oli i sal.
-Pel muntatge del plat, posem en un motllo cilíndric una base de bacallà. Al damunt hi col·loquem la tomata a daus, hi posem una mica d'olivada i ho completem amb els enciams. Un cop desemmotllat ho servim amb l'olivada al costat i ho decorem amb unes branquetes de cibulet (si diluïm l'olivada amb una mica d'oli, queda més suau i així no ens emmascara tant el gust de la resta dels ingredients protagonistes).
Normalment la gent fa regals per l'aniversari... no fan que et regalis! Mmmmmmmm... un altre plat d'aquells que viatgen pels ulls i pel paladar... un dels clàssics catalans però amb el toc especiat just per fer que et sorprengui i una presentació elegant. El que més em va sorprendre és que em sorprengués una esqueixada! Per molts anys... pugui gaudir de les teves mans màgiques.
ResponElimina