Ingredients per a 2 persones (si és plat únic)
- 2 xoricets
- 1 ceba grossa
- 2 o 3 cullerades de tomata natural triturada
- 250 ml de vi negre (aproximadament)
- 400 gr de llenties cuites
- 2 fulles de llorer
- 4 o 5 grans d’all
- oli d’oliva i sal
Elaboració
- Fregim els xoricets i els reservem.
- Ratllem la ceba i la sofregim amb el mateix oli que hem fregit els xoricets
- Hi afegim la tomata i la sofregim.
- Hi posem el vi i les llenties i ho salem al gust.
- Per últim, hi afegim les dents d’all senceres i el llorer, ho rectifiquem de sal si cal i ho deixem fent xup-xup durant ¾ d’hora. Si el deixem coure una estoneta més, encara agafarà més gust!
Tot i ser un dels clàssics de tota la vida, la recepta que hem copiat gustosament de la mama Agnès no és la típica recepta excesivament greixosa que sovint ens trobem, sinó un plat únic equilibrat i saborós.
Hi fet les llenties I molt be!!!!
ResponEliminaGràcies per la recepta.
Jaume
De res Jaume, gràcies a tu pel comentari. M'alegra que hagin sortit bé!
ResponEliminaSalutacions,
Anna