- 1 patata
- 1 ceba
- 2 porros grans
- 1 pastilla de caldo de verdures
- oli d'oliva
- sal i pebre
- aigua
- dos talls de pernil salat
Elaboració
Per a la crema:
- Tallem a daus la patata, la ceba i els porros.
- Ho ofeguem en una olla amb una mica d'oli. Salpebrem i hi afegim 1/2 pastilla de caldo de verdures.
- Quan estigui tot una mica cuit ho cobrim amb aigua i ho deixem a foc lent uns 45 minuts.
- Ho passem per la batedora, i finalment ho passem pel colador xinès per tal que ens quedi més fi.
- Ho ofeguem en una olla amb una mica d'oli. Salpebrem i hi afegim 1/2 pastilla de caldo de verdures.
- Quan estigui tot una mica cuit ho cobrim amb aigua i ho deixem a foc lent uns 45 minuts.
- Ho passem per la batedora, i finalment ho passem pel colador xinès per tal que ens quedi més fi.
Per al cruixent de pernil:
- Posem els talls de pernil salat en una plata per anar al forn. Hi col·loquem una altra plata a sobre (o quelcom que faci que el pernil no s'arronsi) i ho deixem a temperatura alta uns 10-12 minuts fins que ens quedi cruixent (no cremat).
- Agafem una mica d'aquest pernil i el piquem per tal d'obtenir-ne virutes.
Finalment només cal muntar el plat: posem la crema en un vas, un bol o una copa, hi espolsem per sobre les virutes de pernil i li clavem la làmina cruixent.
Hola cuiners!
ResponEliminaDiumenge vam fer aquesta recepta a casa, variant el porro per el carbassó. Va ser un èxit!
Seguiu compartint les receptes! A casa ens anima a seguir-vos!!
Enhorabona per les fotos, són molt xules!
Petons i abraçades gusliuzzzzzzzzzz
Gràcies, guapa! Ens encanta que proveu de fer les receptes, i encara més que en feu variacions i ho compartiu amb nosaltres! A seguir cuinant! Petons!
ResponEliminaHola, m'emporto el cruixent de pernil, he vingut a badar el temps de cocció :-)
ResponEliminaEps, benvingut, bada sempre que vulguis! Una abraçada i felicitats pels teus blocs!
ResponElimina