dimarts, 23 de setembre de 2014

XIè TIBERI DE VERANU


video

Després d'una pausa de 3 anys (i de la insistència d'en Sergi en animar-me a reprendre aquest sopar, tot cal dir-ho!), hem tornat a celebrar un nou Tiberi de Veranu, i d'aquesta manera hem encetat una nova dècada, ja anem per l'onzè!!!!
En aquesta ocasió, igual que ho vam fer la darrera vegada, ha estat imprescindible la col·laboració de tots els convidats, i han hagut de participar posant a prova les seves habilitats culinàries! Un cop més doncs, hem envaït la cuina d'en Marc i ens hem posat a cuinar (gràcies per deixar-nos-ho fer, sense la teva cuina i la teva ajuda fer-ho d'aquesta manera no seria possible!).
Per fer-ho més motivador, la parella més hàbil, la que fes un plat més gustós i més ben presentat, tenia premi: un sopar a casa meva tastant alguns dels plats d'aquest bloc.
Així doncs el que vam fer va ser una mena de taller de finger food (o de tapetes), de manera que a cada parella (feta a sorteig) els tocava un o dos platets que haurien d'elaborar per a tots els assistents del sopar. 
El menú va quedar configurat de la següent manera (aquests dies aniré penjant les receptes de cada plat)

MENÚ - XIè TIBERI DE VERANU

Entrants

- Gaspatxo de síndria amb cloïsses (Anna V., Mari i Tatus)
- Torradeta de formatge blau amb nous i anxoves (Alba i Raúl)
- Pintxo de bacallà confitat amb all i bitxo (Alba i Raúl)
- Bonítol marinat amb tàrtar de tomata (Àlex i Joan)
- Tataki de tonyina amb guacamole (Àlex i Joan)
- Pop a la planxa amb crema de patata i allada (Anna V., Mari i Tatus)
- Cornet de crema de truita de patata, carbassó i ceba (Mateu i Quique)
- Tomàquet amb formatge d'oliva, xips d'espines i oli de taperots. (Carme i Núria)
- Bombons de foie i poma (Carme i Núria)
- Coca d'anxoves (Edu i Natàlia)

Segon plat


Postres

- Tatin de poma (de la Núria)
- Pastís de mousse de xocolata i cafè (Anna)

Cal dir que la motivació de tots els participants va ser espectacular, que tots els plats van quedar boníssims i que vam poder gaudir d'un sopar "tremendu". 
Els guanyadors d'aquesta edició van ser: l'Anna, la Mari i en Tatus. FELICITATS!

Espero que tots us ho passéssiu molt bé, per mi va ser genial! Gràcies a tots per venir i deixar-vos embarcar d'aquesta manera! 




dimarts, 2 de setembre de 2014

RAP A LA DONOSTIARRA

Aquests dies que feia mal temps vaig aprofitat per cuinar una mica, que ara a l'estiu no ho acostumo a fer massa. L'altre dia vam anar al mercat i vaig comprar un rap ben maco (si és que del rap se'n pot dir que és maco!) i el vaig cuinar a la donostiarra. És la primera vegada, i de ben segur que no serà la última, ja que és senzillíssim de fer i ens va encantar!

Ingredients (per a dues persones)
- 1 ració de rap per persona (nosaltres vam fer servir una cua grossa i la vam dividir en dues porcions)
- Oli d'oliva
- 1 cullerada de vinagre de vi blanc (o de sidra)
- 4-6 alls
- 1 bitxo
- 1/2 culleradeta de pebre vermell picant
- 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
- 1 patata grossa
- 1ceba
- Sal i pebre

Elaboració
-   Tallem una ceba mitjana a mitges llunes i la patata a rodanxes. 
-  Ho posem tot en un safata per anar al forn i ho amanim amb sal i un bon raig d’oli d’oliva. Ho tapem amb paper de plata i ho enfornem a 180º durant uns 15 minuts.
-  Passat aquest temps, hi posem les cues de rap salpebrades al damunt, i ho enfornem uns 20 minuts més (aquest cop no cal tapar-ho).
Mentrestant:
- Cobrim una paella (no massa gran) amb oli d’oliva, hi afegim els alls tallats a làmines i els deixem daurar  a foc suau (en aquest pas hi podem afegir un bitxo)
-         Quan estiguin daurats, ho retirem del foc i hi afegim el vinagre, els pebres vermells i ho barregem bé. Ho reservem. (Pel que fa al pebre vermell n'hi podem posar només de dolç, només de picant…el què vulgueu, jo ho vaig fer mig-mig i em va agradar molt com va quedar). És important que tot aquest pas es faci fora del foc.
      - Un cop cuit el peix, el suquet que ens ha deixat anar l'aboquem a la paella i el lliguem amb la sals.

       Emplatem el llit de patates i el peix, i ho amanim  amb la salsa. Per decorar, hi podem posar unes fulles de julivert mig picades pel damunt.