dissabte, 23 de febrer del 2013

COCA DE RATAFIA

La proposta d'avui és una coca de ratafia boníssima. La fa sempre la Graci, i li surt espectacular, així que li vaig demanar la recepta per poder-li copiar! Finalment la vaig fer l'altre dia per portar-la a una calçotada i la veritat és que va agradar molt.  No vaig tenir temps de fer-li la foto sencera...de moment us deixo aquesta, però la repetiré aviat a veure si la puc fotografiar abans que se la cruspeixin!


Ingredients
- 3 ous
- 300 g de sucre
- La pell d'una llimona
- 125 g d'oli de gira-sol
- 225 g de ratafia
- 250 g de llet
- 400 g de farina
- Un sobre de llevat en pols (Royal)

Preparació
- Barregem el sucre amb la pell de llimona.
- Ho posem a foc suau i hi afegim els ous uns 3 minutets, ho anem remenant.
- Ho traiem del foc i ho seguim remenant una mica més.
- Hi afegim l'oli, la ratafia i la llet i ho barregem.
- Hi afegim la farina i el llevat. Ho remenem bé fins que la pasta ens quedi ben homogènia.
- Finalment ho posem en un motlle prèviament untat amb mantega, hi posem sucre per sobre, una mica de canyella i ho decorem amb pinyons o nous. 
- Ho enfornem a 180º uns 40 minuts (la recepta original posa uns 25-30 minuts, però en el meu forn vaig necessitar ben bé 3/4 d'hora per coure-la. Com que cada forn és un món, aneu-la controlant fins que al punxar-la amb un punxó aquest surti net!)
- Un cop estigui freda ja la podem desemmotllar i gaudir-ne amb una copeta de ratafia!

dimarts, 12 de febrer del 2013

FILET DE PORC A LA MOSTASSA A L'ANTIGA


L'altre dia havia de fer un soparet i no estava gens inspirada ni tenia massa temps. Navegant pels diferents blocs de cuina que acostumo a visitar, vaig trobar aquest plat súper senzill, extret del bloc Dit i fet del qual ja he tret alguna recepta dolça (és una crack!).

Aquí el teniu...senzill i boníssim!

Ingredients (per a dues persones)

-1 filet de porc
- Mostassa a l'antiga
- Un bon raig de vi blanc
- Oli d'oliva verge
- Sal i pebre negre
Opcional:
- Podem acompanyar el filet amb una mica d'arròs salvatge, o basmati, o thai...

Elaboració
- Salpebrem el filet per les dues bandes i el posem en una safata per anar al forn (no us passeu de pebre, que després ja hi posem la mostassa!)
- Empastifem el filet per tots els costats amb la mostassa.
- Ho ruixem amb una mica d'oli d'oliva i amb un raig ben generós de vi blanc.
- Ho posem al forn a uns 200º durant 20-30 minuts (en funció del punt de cocció que ens agradi la carn)
- Filetegem el filet i el servim tot regant-lo amb la salseta que ens ha quedat a la safata.

Ja ho veieu, més senzill impossible! Aquest cop no hi ha cap cuiner novell que es pugui queixar amb el nivell de les receptes! ;-)