diumenge, 29 de maig de 2011

DINAR D'ANIVERSARI (3): PIRULETES DE FORMATGE

Aquí teniu un divertit i boníssim aperitiu que havíem vist en varis blocs.

Ingredients (per a 4 persones):
- 100 g de formatge emmental ratllat
- 5 espaguetis
- Pipes pelades
- Complement: paper sulfurat

Elaboració:
- En una plata per anar al forn, fem pilonets amb el formatge ratllat i hi clavem mig espagueti. Els cobrim amb una mica més de formatge i les aplanem una mica amb les mans. Ho cobrim amb paper sulfurat.
- Els posem al forn uns 20-30 minuts a 150ºC fins que el formatge estigui sec (sense que agafin massa color).
- Pel muntatge d'aquest aperitiu, podem presentar les piruletes clavades en una copa amb pipes pelades.

dijous, 26 de maig de 2011

DINAR D'ANIVERSARI (2): DECONSTRUCCIÓ DE PA AMB TOMATA I ANXOVES O PERNIL SALAT

Una manera diferent de menjar-vos el clàssic, català i boníssim pa amb tomata!

Ingredients (per uns 12-14 gotets):
- 2 o 3 tomates madures
- bastonets de pa (jo faig servir delícies de pa, "picos")
- 1 anxova per gotet, o una mica de pernil
- oli d'oliva verge i sal

Elaboració:
- Escaldem les tomates, en traiem la pell i les llavors. Seguidament les passem per la picadora fins a obtenir una mena de puré de tomata. Hi afegim una mica d'oli d'oliva per acabar-ho de lligar.
- Posem al fons d'un gotet d'aperitiu una base del puré de tomata. Hi posem un raig d'oli d'oliva i una mica de sal.
- A sobre hi col·loquem els bastonets del pa trossejats.
- Finalment acabem el plat amb una anxova tallada a trossos o una mica de pernil del bo també talladet.

Nota: aquest plat sorgeix de la idea de fer una deconstrucció d'un dels meus berenars preferits, el pa amb tomata i xocolata. Així que ja ho sabeu, si voleu tornar a la vostra infantesa, substituïu l'anxova per una mica de xocolata negra picadeta a trossos. Us ho asseguro, és espectacular!!!

diumenge, 22 de maig de 2011

dissabte, 7 de maig de 2011

"BURRITOS" D'ENCIAM AMB POLLASTRE O GALL D'INDI

Tocava futbol i vaig pensar en una original i divertida manera, que feia temps que no tastava, de menjar una amanida. Compte amb el sofà que quan t'ho menges degota jeje...!

Ingredients (per a 2 persones, podeu posar-hi els que vulgueu amb la quantitat que vulgueu i provar altres vinagretes):
- 1 enciam iceberg
- 1 pit de pollastre desossat
- Gall d'indi
Exemple d'ingredients per farcir:
- Formatge fresc
- Pipes pelades
- Tomàquets
- Olives farcides
- Crostonets de pa
- Anxoves
- Blat de moro

Per a la vinagreta de formatge blau:
(la recomanem amb el pollastre, blat de moro, crostonets, anxoves, tomàquet, olives i pipes)
- 30 g. de formatge blau (aprox.)
- Oli d'oliva
- Pebre negre i sal

Per a la vinagreta de soja i llimona:
(la recomanem amb gall d'indi, formatge fresc, blat de moro, tomàquet, crostonets i olives)
- Soja
- 1/2 llimona
- 1/4 de pastilla de caldo de carn

Elaboració:
Per a la vinagreta de formatge blau:
- Posem en un recipient el formatge blau trossejat i ho cobrim d'oli d'oliva. Salpebrem i ja ho podem batre.

Per a la vinagreta de soja i llimona:
- Posem a escalfar el quart de pastilla en aigua calenta fins que redueixi una mica. Quan estigui a punt ho barregem amb la soja i el suc del quart de llimona.

Per als "burritos":
- Tallem el pollastre a tires, el salpebrem i el saltegem en una paella amb oli d'oliva.
- Traiem les fulles senceres i les posem en un plat (compte que no es trenquin!).
- En diversos plats anem trossejant al gust els ingredients (els que calguin) i els col·loquem en plats. A la taula portem el plat amb les fulles d'iceberg, els ingredients escollits i les salses. Finalment, cada comensal només cal que posi els ingredients que li vinguin de gust dins la fulla d'enciam amanit amb la vinagreta que vulgui i tancar-ho com si fos un "burrito".